Well-Architected Review

tc2-megoldasok-kontenerizacio

01 - A kihívás

01

A kihívás

Az AWS adta rugalmasság és agilitás, a pontos koncepciókat mellőző "self service" infrastruktúra alkotás mellékhatása számos esetben, hogy ugyan a rendszerünk működik, de nem optimálisan van kialakítva költséghatékonyság, performancia, IT- vagy üzembiztonsági szempontokból. Ezen optimalizációk azonosítása és elvégzése egy felhős alkalmazás életciklusa során kiemelt fontosságú, hogy az alkalmazásunk hatékonysága és TCO-ja folyamatosan javuljon, és képes legyen a változó körülményekhez adaptálni a kiszolgáló platform infrastruktúrát.

02 - A megoldás

02

A megoldás

Az AWS Well-Architected Framework (WAFW) egy módszertani eszköz arra, hogy a már felhőbe költözött vállalatok egy pillanatképet kapjanak az általuk használt cloud szolgáltatások mennyire felelnek meg az AWS legjobb gyakorlatnak.
Az AWS által ingyen biztosított, és a TC2 szolgáltatásai közé natívan beépített WAFW módszertan hívja fel a figyelmet azokra a fejlesztendő felhő pontokra, ahol maximális fejlesztő hatást tudunk elérni a felhő üzemeltetésben. Az AWS WAFW egy iparági tudáson alapuló, kidolgozott szabálykönyv, melynek használatával azonnal megismerjük azokat a területeket, melyekkel foglalkoznunk kell. A módszer nemcsak a fájó pontok azonosításában segít, hanem kategorizálja, rangsorolja őket, így mindig a legsürgetőbb problémával tudunk foglalkozni.
A technológiai váltás ciklusának a gyorsulását szintén az AWS WAFW módszertan segítségével tudjuk követni. A TC2-vel támogatási szerződést kötő ügyfelek esetében ez a felülvizsgálat az adott vállalat üzletmenetét, igényeit és dinamikáját figyelembe véve három havonta, félévente és évente történik.

Kapcsolódó esettanulmányaink

Bankmonitor

Financial Services

Az üzleti növekedési tervek miatt a Bankmonitornak egy skálázható, hibatűrő, nagy rendelkezésre állású konténerplatformot kellett kiépítenie és üzemeltetnie, szállítói kötöttségek nélkül.

Elolvasom 

ATV

Media & Entertainment

A portál AWS platformra épül, ezért az ATV felkérte a TC2-t, hogy végezze el a portál értékelését a legjobb gyakorlatok (best practice) szerint.

Elolvasom 

Bauer Media

Media & Entertainment

A Bauer Media a tulajdonába került ár- és termékösszehasonlító portálok ügyféladataiból kívánt az AWS segítségével elemzéseket készíteni marketing tevékenységei fejlesztéséhez.

Elolvasom 

Borsod Mentő Beteg-szállító Szolgálat

Healthcare

A Borsod-Mentő olcsó, nagy megbízhatóságú, HIPAA szabványnak megfelelő archiváló rendszer kialakítására keresett megoldást.

Elolvasom 

ChemAxon

Information Technology

A ChemAxon AWS projektjeihez kívánt a felhő alapú szolgáltatásokról naprakész ismereteket szerezni.

Elolvasom 

Doqsys

Information Technology

A DOQSYS egy magasabb rendelkezésre állású és könnyebben üzemeltethető környezetet igényelt, mely erőforrás- és költségszempontból is rugalmasan követi az igényeket.

Elolvasom 

E.ON

Energy & Utility

Az E.ON nagyívű felhőtranszformációs projekt keretében rendszereit, alkalmazásait kívánta korszerűsíteni a felhőtechnológia segítségével.

Elolvasom 

ELMŰ

Energy & Utility

Az ELMŰ olyan felhő alapú technológiát keresett, amely lehetővé teszi az alkalmazások költséghatékony futtatását és támogatja az adatközpontból egy agilis szolgáltatásba történő migrációt.

Elolvasom 

Endless Flux Labs

Media & Entertainment

Az Endless Flux Labs nagy látogatottságú híroldalait jól skálázható felhő platformra tervezte migrálni.

Elolvasom 

EPAM

Information Technology

Az EPAM szakértői tevékenysége során az adattárház területen is korszerű, felhő alapú technológiát biztosít. Egy projektjéhez igényelt támogatást.

Elolvasom 

ERBA – TE Food

Food

Az Erba olyan agilis platformot keresett, amely standard működést, könnyű integrációt, alacsony költségű üzemeltetést, valamint gyors és globális skálázhatóságot biztosított.

Elolvasom 

Formula/400 Kft.

Information Technology

A Formula/400 új generációs - fintech biztosítási szolgáltatást nyújtó vállalatoknak készített - alkalmazásához a biztonságra és a skálázhatóságra fókuszáló, automatizált módon működő backend infrastruktúrát keresett.

Elolvasom 

Fundamenta

Financial Services

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. új alkalmazásplatformját és frontend alkalmazásait kívánta a felhőben üzemeltetve megvalósítani.

Elolvasom 

Inovivo Group (korábban Ness Hungary)

Information Technology

A Ness Hungary célja az volt, hogy ügyfelei számára versenyképes ajánlatot adhasson SAP rendszereik bevezetéséhez.

Elolvasom 

Instant CMR

Information Technology

Az instantCMR fuvarozással kapcsolatos mobil alkalmazásaihoz keresett magas rendelkezésre állású, biztonságos, felhő alapú menedzselt szolgáltatást és üzemeltetés támogatást.

Elolvasom 

Intersnack

Food

Az Intersnack korszerű, felhő alapú Big Data technológiákat alkalmaz, amelyekről a TC2 szakértőitől mélyebb tudást kívánt szerezni.

Elolvasom 

Jaystack / Bourne Assetbox

Media & Entertainment

A Jaystack a Bourne assetbox tartalomszolgáltató új weboldalának üzembeállításához és üzemeltetéséhez kérte a TC2 szakértői segítségét.

Elolvasom 

Loxon Solutions

Information Technology

A Loxon Solutions banki ügyfeleinek keresett olyan ún. low-code platformot, amely termékeik bevezetését a legjobban támogatja.

Elolvasom 

Magyar Telekom

Telecommunications

A Magyar Telekom VMware alapú privát felhő megoldásához publikus felhőinformatikát és hibrid architektúrát tervezett implementálni.

Elolvasom 

Perfect Play

Retail

A Perfect Play WordPress/PHP alapú oldalait szerette volna hatékonyabban és üzembiztosabban működtetni.

Elolvasom 

ReCasher

Financial Services

Ügyfelünknek egy rugalmasan bővíthető konténerizált platformra volt szüksége. A termék - pénzügyi megoldás lévén - szigorú kártyakezelési szabványoknak kellett, hogy megfeleljen.

Elolvasom 

Richter

Pharma

A Richter Gedeon üzleti és szakmai tevékenységét kibővítve nőgyógyászattal kapcsolatos alkalmazást és szolgáltatást alakított ki.

Elolvasom 

SEON

Financial Services

A SEON architekturális jellegű kihívásokkal találta szemben magát, amelyek megoldásához külső támogatást kért a TC2 szakértőitől.

Elolvasom 

Telenor

Telecommunications

A Telenor célja a meglévő alkalmazásai és infrastruktúra platformja fejlesztését támogató felhőinformatikai architektúrák és szolgáltatások vizsgálata, értékelése volt.

Elolvasom 

Transcend

Information Technology

A Transcend a TC2-t kérte fel AWS-alapú platformjának fejlesztésére, optimalizálására és üzemeltetésére.

Elolvasom 

Vodafone

Telecommunications

A Vodafone csoport stratégiai irányelvei alapján a Vodafone magyarországi leányvállalata úgy döntött, hogy 2020-ra az informatikai munkaterhelés legalább 40%-át felhőben fogja üzemeltetni.

Elolvasom 

Web & App

Retail

Az e-commerce portált felkeresők, és az oldalon tranzakciókat kezdeményezők száma a külföldi oldalak nagyobb elérési adata miatt már jelentős terhelést jelentettek. Ennek hagyományos, „brute force” megközelítéssel a tradicionális VPS (szerver hoszting) központokban történő futtatását a Web & App többnyire már nagyon magas költségen sem tudta kezelni.

Elolvasom 

XS Matrix

Information Technology

Az XS Matrix fejlesztései AWS platformon futnak, amelyhez a TC2 egy modern, konténeres, natív felhőplatformot tervezett és valósított meg.

Elolvasom 

Nézd meg további esettanulmányainkat!