Information Technology

Doqsys

A DOQSYS egy magasabb rendelkezésre állású és könnyebben üzemeltethető környezetet igényelt, mely erőforrás- és költségszempontból is rugalmasan követi az igényeket.

A kihívás

A Basware alkalmazás IP (Invoice Processing) és PM (Purchase Management) moduljainak – más szolgáltatónál ASP módban futtatott környezetből – az Amazon Web Services felhőszolgáltatására költöztetése.

Vállalati elkötelezettség: “A sikeres vállalatok közös jellemzője, hogy erőforrásaik döntő többségét a fő üzleti tevékenység köré összpontosítják, míg a támogató funkciók egyre nagyobb részét kiszervezik. A gyorsan változó informatikai és üzleti környezet nagyfokú rugalmasságot és alkalmazkodó képességet követel minden piaci szereplőtől. Ennek hatására egyre több vállalat dönt úgy, hogy beruházás és saját alkalmazottak foglalkoztatása helyett szolgáltatást vásárol. Ezt a változást a source-to-pay folyamat automatizálás terén a biztonságos felhő alapú technológiák és specializált outsourcing szolgáltatásaink bevezetése támogatja.”

„A DOQSYS Business Solutions 2005. óta sikeresen működő informatikai rendszerintegrátor, amely az utóbbi években jelentős szerepet tölt be regionális szinten is a S2P (Source-to-Pay), azaz a szállító kiválasztástól a kifizetésig tartó folyamat) automatizálási megoldások és az intelligens karakterfelismerés alapú adatfeldolgozási szolgáltatások terén.”

A DOQSYS egy olcsóbb, de magasabb rendelkezésre állású és könnyebben üzemeltethető környezetett igényelt, mely erőforrás és költség szempontból is rugalmasan követi az igényeket.
A migrálandó környezet főbb paraméterei:

  • Alkalmazás: Basware IP és PM modulok
  • Operációsrendszer: Windows 2012 szerver
  • Adatbáziskezelő: MSSql 2012
  • Felhasználó szám: 1500 (konkurens felhasználók aránya 10%)
  • Szolgáltatási szint: 98%
  • Napi tranzakció szám: 1500-2000
  • Tranzakció átlagos mérete: 2-300 KByte
  • Felhasználói helyek – Budapest (Magyarország), Chenay (India), Washington (USA)

A megoldás

A környezetet a DOQSYS a szerződéskötést követő második napon már használatba vehette. Az implementáció során az ad hoc jelentkező erőforrásigények legkésőbb 1 órán belül az ügyfél részére kialakításra kerültek.

 

További esettanulmányaink

Financial Services

Bankmonitor

A Bankmonitor egy régóta futó Kubernetes rendszer Amazon EKS-re történő migrálásával bízta meg a TC2-t. A migrációnak köszönhetően EC2 generációváltás is történt, ami jelentős költségcsökkentést jelentett az ügyfélnek.

Elolvasom 
Financial Services

ReCasher

Ügyfelünknek egy rugalmasan bővíthető konténerizált platformra volt szüksége. A termék - pénzügyi megoldás lévén - szigorú kártyakezelési szabványoknak kellett, hogy megfeleljen.

Elolvasom 
Media & Entertainment

Bauer Media

A Bauer Media a tulajdonába került ár- és termékösszehasonlító portálok ügyféladataiból kívánt az AWS segítségével elemzéseket készíteni marketing tevékenységei fejlesztéséhez.

Elolvasom 
Information Technology

ChemAxon

A ChemAxon AWS projektjeihez kívánt a felhő alapú szolgáltatásokról naprakész ismereteket szerezni.

Elolvasom 
Energy & Utility

E.ON

Az E.ON nagyívű felhőtranszformációs projekt keretében rendszereit, alkalmazásait kívánta korszerűsíteni a felhőtechnológia segítségével.

Elolvasom 
Financial Services

Fundamenta

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. új alkalmazásplatformját és frontend alkalmazásait kívánta a felhőben üzemeltetve megvalósítani.

Elolvasom 
Telecommunications

Magyar Telekom

A Magyar Telekom VMware alapú privát felhő megoldásához publikus felhőinformatikát és hibrid architektúrát tervezett implementálni.

Elolvasom 
Pharma

Richter

A Richter Gedeon egy AWS-re kifejlesztett alkalmazás hosztinghoz kért szakértői támogatást a TC2-től.

Elolvasom 
Telecommunications

Telenor

A Telenor célja a meglévő alkalmazásai és infrastruktúra platformja fejlesztését támogató felhőinformatikai architektúrák és szolgáltatások vizsgálata, értékelése volt.

Elolvasom 
Telecommunications

Vodafone

A Vodafone magyar leányvállalata IT munkafolyamatainak legalább 40%-át kívánta a felhőben futtatni, ehhez keresett stratégiai partnert.

Elolvasom 
Food

ERBA – TE Food

Az Erba olyan agilis platformot keresett, amely standard működést, könnyű integrációt, alacsony költségű üzemeltetést, valamint gyors és globális skálázhatóságot biztosított.

Elolvasom 
Information Technology

Transcend

A Transcend meglévő, AWS alapú platformjának fejlesztésére és üzemeltetésére kérte fel a TC2-t.

Elolvasom 
Retail

Perfect Play

A Perfect Play WordPress/PHP alapú oldalait szerette volna hatékonyabban és üzembiztosabban működtetni.

Elolvasom 
Information Technology

Loxon Solutions

A Loxon Solutions banki ügyfeleinek keresett olyan ún. low-code platformot, amely termékeik bevezetését a legjobban támogatja.

Elolvasom 
Media & Entertainment

Endless Flux Labs

Az Endless Flux Labs nagy látogatottságú híroldalait jól skálázható felhő platformra tervezte migrálni.

Elolvasom 
Healthcare

Borsod Mentő Beteg-szállító Szolgálat

A Borsod-Mentő olcsó, nagy megbízhatóságú, HIPAA szabványnak megfelelő archiváló rendszer kialakítására keresett megoldást.

Elolvasom 
Financial Services

SEON

A SEON architekturális jellegű kihívásokkal találta szemben magát, amelyek megoldásához külső támogatást kért a TC2 szakértőitől.

Elolvasom 
Media & Entertainment

Jaystack / Bourne Assetbox

A Jaystack a Bourne assetbox tartalomszolgáltató új weboldalának üzembeállításához és üzemeltetéséhez kérte a TC2 szakértői segítségét.

Elolvasom 
Information Technology

Formula/400 Kft.

A Formula/400 új generációs - fintech biztosítási szolgáltatást nyújtó vállalatoknak készített - alkalmazásához a biztonságra és a skálázhatóságra fókuszáló, automatizált módon működő backend infrastruktúrát keresett.

Elolvasom 
Energy & Utility

ELMŰ

Az ELMŰ olyan felhő alapú technológiát keresett, amely lehetővé teszi az alkalmazások költséghatékony futtatását és támogatja az adatközpontból egy agilis szolgáltatásba történő migrációt.

Elolvasom 
Information Technology

EPAM

Az EPAM szakértői tevékenysége során az adattárház területen is korszerű, felhő alapú technológiát biztosít. Egy projektjéhez igényelt támogatást.

Elolvasom 
Information Technology

Instant CMR

Az instantCMR fuvarozással kapcsolatos mobil alkalmazásaihoz keresett magas rendelkezésre állású, biztonságos, felhő alapú menedzselt szolgáltatást és üzemeltetés támogatást.

Elolvasom 
Food

Intersnack

Az Intersnack korszerű, felhő alapú Big Data technológiákat alkalmaz, amelyekről a TC2 szakértőitől mélyebb tudást kívánt szerezni.

Elolvasom 
Information Technology

Inovivo Group (korábban Ness Hungary)

A Ness Hungary célja az volt, hogy ügyfelei számára versenyképes ajánlatot adhasson SAP rendszereik bevezetéséhez.

Elolvasom 
Retail

Web & App

Az e-commerce portált felkeresők, és az oldalon tranzakciókat kezdeményezők száma a külföldi oldalak nagyobb elérési adata miatt már jelentős terhelést jelentettek. Ennek hagyományos, „brute force” megközelítéssel a tradicionális VPS (szerver hoszting) központokban történő futtatását a Web & App többnyire már nagyon magas költségen sem tudta kezelni.

Elolvasom 
Information Technology

XS Matrix

Az XS Matrix fejlesztései AWS platformon futnak, amelyhez a TC2 egy modern, konténeres, natív felhőplatformot tervezett és valósított meg.

Elolvasom 
Media & Entertainment

ATV

A portál AWS platformra épül, ezért az ATV felkérte a TC2-t, hogy végezze el a portál értékelését a legjobb gyakorlatok (best practice) szerint.

Elolvasom