AppDev for Platform

01 - A kihívás

01

A kihívás

Az Infrastructure as Code (IaC) AWS-ben történő implementálásának is megvannak a maga kihívásai, függetlenül attól, hogy az adott szervezet milyen konkrét eszközt, például Terraform-ot, AWS CloudFormation-t vagy Azure Resource Managert használ.

Ezeket a faktorokat érdemes figyelembe venni:

  • Bonyolultság és tanulási görbe
  • Állapot- és eltérésmenedzsment
  • Absztrakció és beszállítótól való függőség
  • Dinamikus és fejlődő felhőszolgáltatások
  • Tesztelés és jóváhagyás
  • Biztonság és megfelelés
  • Együttműködés és verziókezelés

E kihívások kezeléséhez elengedhetetlen a megfelelő képzésbe való befektetés, a bevált gyakorlatok adaptációja, a közösségi erőforrások kihasználása, valamint a felhőszolgáltató dokumentációjának és frissítéseinek naprakészen tartása. Az infrastruktúra szilárd alapjainak kiépítése az IaC-ban, valamint az egyértelmű együttműködési, tesztelési és állapotkezelési folyamatok kialakítása segíthet csökkenteni ezeket a kihívásokat, és biztosítani tudja az infrastruktúra sikeres implementációját a felhőben.

02 - A megoldás

02

A megoldás

A TC2 a Terraform – Terragrunt technológiát választotta alapértelmezett IaC platformnak az ügyfelek AWS infrastruktúrájának implementációjához. A döntés fő oka a Terraform felhőagnoszticitása volt, mivel a legtöbb ügyfélnek multicloud infrastruktúrára van szüksége közös IaC CICD-kezeléssel.
Az elmúlt években a TC2 több mint 80 Terraform komponenst fejlesztett a gyors környezeti telepítés, konfigurálás és egyszerű karbantartás érdekében.
Mivel az IaC technológia szinte már szoftverként funkcionál, amelyet az ügyfelek elvárásainak és a legújabb AWS fejlesztéseknek megfelelően naprakészen kell tartani, szabványos SDLC (szoftverfejlesztési életciklus) menedzsmentet igényel a Terraform komponensmodulok karbantartása által. Az SDLC során elengedhetetlen a megfelelő dokumentáció, a verziókezelés és a devops csapattagok közötti együttműködés.
A TC2 az AWS IaC alapú projektjeiben nemcsak az infrastruktúra megvalósítását, az IaC-t, hanem az ügyféloldali munkatársak széleskörű képzését is biztosítja annak érdekében, hogy az átadás és az üzemeltetés/támogatás minél egyszerűbben valósulhasson meg.

Kapcsolódó esettanulmányaink

Sorry, no posts matched your criteria.

Nézd meg további esettanulmányainkat!