Felhő migráció

tc2-megoldasok-felho-migracio

01 - A kihívás

01

A kihívás

A felhő napjaink innovációinak motorja, a digitális transzformáció alapja. Sok esetben komplex, összefüggő rendszereket kell migrálni, ezért számos kérdést és kihívást is felvethet a felhőbe költözés folyamata. A tradicionális alkalmazások architektúrája, életciklusa, valamint a hozzájuk tartozó költség modellek, üzemeltetési folyamatok a felhőben optimalizálást, áttervezést igényelhetnek. A mai modern felhő platformokon futó alkalmazások felé azonban elvárás, hogy a felhő adta rugalmasságot és skálázhatóságot kihasználják.

A felhőbe történő migrációra vonatkozó döntési folyamat és tervezhetőség két alapvető kérdésre fordítható le:
Mit nyer a vállalatom a felhő használatával rövid-, közép- és hosszú távon? Hogyan származik ebből üzleti előnyöm?
Milyen változásokat és ráfordítást kell eszközölnöm ahhoz, hogy a migráció a optimálisan megvalósítható legyen?
A felhőinformatika alapú modellben az adaptáció kulcsa a szervezet, szaktudás, folyamatok, és végül a technológiai megújulás, alkalmazkodás.
A mai trendek alapján egyre több nagyvállalat dönt úgy, hogy az IT platformját részben vagy egészben a felhőbe költözteti. Ez a tranzakció azonban több egyszerű technikai kihívásnál – az infrastruktúra, alkalmazások és adatok költöztetése mellett komplex szervezeti, fejlesztési, működési, üzemeltetési folyamatokat kell a felhős világba átültetni. A migráció során rövid, vagy akár hosszú távra is hibrid modell kerülhet kialakításra, amiben a hagyományos IT és felhő technológiát egyidejűleg használják Ügyfeleink, ezek zökkenőmentes integrációjáról gondoskodnunk kell.

02 - A megoldás

02

A megoldás

A TC2 csapata teljes körű támogatást nyújt a migráció tervezési fázisától kezdve a projektek sikeres megvalósításán át a rendszer utókövetéséig, illetve az üzemeltetés támogatásáig. A felhő migráció lépései és elemei a következők:

  • Döntési folyamat előkészítése: rendelkezésre állási igények felmérése, felhő architektúra tervezése, architektúra optimalizációs javaslatok, költségbecslés, TCO számítás.
  • Proof of Concept, azaz fejlesztői környezet projekt szállítása a felhős architektúra, a teljesítmény, az integrációk és a költségek validálására.
  • Fejlesztési és üzemeltetési folyamatok optimalizálása, automatizációk (DevOps).
  • Teszt- és éles rendszer kialakítása.
  • Éles rendszer migrációja és üzembe állítása: adatok, konfigurációk, DNS migrációja és átállása az új, felhős rendszerre.
  • Utókövetés, rendszeres felülvizsgálat és optimalizáció az alkalmazás teljes életciklusa alatt.

cloud journey

Ha bővebb információt szeretne a migráció folyamatáról, nézze meg előadásunkat a témában: https://bit.ly/3gfyaAU

Kapcsolódó esettanulmányaink

E.ON

Energy & Utility

Az E.ON nagyívű felhőtranszformációs projekt keretében rendszereit, alkalmazásait kívánta korszerűsíteni a felhőtechnológia segítségével.

Elolvasom 

Richter

Pharma

A Richter Gedeon üzleti és szakmai tevékenységét kibővítve nőgyógyászattal kapcsolatos alkalmazást és szolgáltatást alakított ki.

Elolvasom 

Doqsys

Information Technology

A DOQSYS egy magasabb rendelkezésre állású és könnyebben üzemeltethető környezetet igényelt, mely erőforrás- és költségszempontból is rugalmasan követi az igényeket.

Elolvasom 

Vodafone

Telecommunications

A Vodafone csoport stratégiai irányelvei alapján a Vodafone magyarországi leányvállalata úgy döntött, hogy 2020-ra az informatikai munkaterhelés legalább 40%-át felhőben fogja üzemeltetni.

Elolvasom 

Transcend

Information Technology

A Transcend a TC2-t kérte fel AWS-alapú platformjának fejlesztésére, optimalizálására és üzemeltetésére.

Elolvasom 

Perfect Play

Retail

A Perfect Play WordPress/PHP alapú oldalait szerette volna hatékonyabban és üzembiztosabban működtetni.

Elolvasom 

Endless Flux Labs

Media & Entertainment

Az Endless Flux Labs nagy látogatottságú híroldalait jól skálázható felhő platformra tervezte migrálni.

Elolvasom 

SEON

Financial Services

A SEON architekturális jellegű kihívásokkal találta szemben magát, amelyek megoldásához külső támogatást kért a TC2 szakértőitől.

Elolvasom 

Nézd meg további esettanulmányainkat!