Telecommunications

Vodafone

A Vodafone csoport stratégiai irányelvei alapján a Vodafone magyarországi leányvállalata úgy döntött, hogy 2020-ra az informatikai munkaterhelés legalább 40%-át felhőben fogja üzemeltetni.

A kihívás

Ennek eléréséhez jól működő, multi cloud kompatibilis, hibrid képessé IT-szervezetté kellett válnia. Ehhez az átalakulási folyamathoz hosszú vú stratégiai partnerként a TC2-t hívták segítségül.

A megoldás

Az on premise IT és az AWS rendszerek közötti folyamatok és integrációk megvalósításához a közösen megfogalmazott architektúramintákat és a napi tevékenységeket egy felhőstratégiai- és menedzsment programban kellett összefogni. Több rendszer sikeres fejlesztése és migrációja az AWS-ben történt. Minden egyes új alkalmazás egy döntési folyamat során, az alkalmazás sajátosságait figyelembe véve, a legmegfelelőbb platformra helyezhető. A ticketing és számlázási rendszer mellett egy új generációs IoT-alkalmazás Proof of Concept-et is megvalósítottak az AWS backend rendszerén az automatikus parkoláshoz, növelve ezzel az AWS natív technológiáira épülő innovatív alkalmazások listáját.  

A TC2 biztosította az AWS-szakértelmet az alapvető IT-funkciók (Landing zone) létrehozásához, a rendszerek migrációjának elvégzéséhez, valamint az AWS-rendszerek folyamatos üzemeltetéséhez és támogatásához. A TC2 a már produktív AWS rendszerek esetében rendszeresen felülvizsgálta és optimalizálta az AWS megoldásokat, a felhasznált szolgáltatásokat, a teljesítményt, a költségeket, a biztonságot és az üzleti alkalmazások üzemeltetési szempontjait, hogy az mindig optimálisan működjön.  

 

AWS megoldások  

Az AWS-ben való megvalósítást tekintve, bár az AWS menedzsment funkcióját (AWS Organizations) és  account kezelését a Vodafone Csoport biztosította, a Vodafone Magyarország úgy döntött, hogy egy megosztott szolgáltatásokat nyújtó AWS-fiókot hoz létre, amelynek fő belépési pontjai más fiókok, az AWS-munkaterhelések közötti navigáció és a hitelesítés központosítása érdekében. A Vodafone HU AWS rendszermegoldásai a menedzselt DNS, a terheléselosztás, a gyorsítótár és az RDBMS, valamint néhány innovatívabb alapokon, például az AWS IoT core, a Lambda és a K8s területén végzett kísérleti projektből álltak. A környezetek biztonsága és megfelelősége érdekében az AWS olyan eszközöket biztosított, amelyek garantálták az alapszintű védelmet, mint az AWS config, az Access analyzer és a Guardduty, amelyeket az AWS technológiai partnerei által biztosított egyéb, harmadik féltől származó eszközökkel bővítettek ki az alkalmazásszintű biztonság miatt.  

  

Eredmények  

Az új alkalmazásokat nagyon rövid idő alatt hozták létre és vezették át az éles üzembe, miközben agilis kivitelezést és rugalmasságot biztosítottak az üzleti igények kielégítéséhez. A megfelelési vagy biztonsági problémák (AWS Config alapú, sérülékenységi rendszerek mint források) orvoslása a TC2 dedikált szakemberekből álló csapatának segítségével hónapokról hetekre csökkent.

 

További esettanulmányaink

Financial Services

ReCasher

Ügyfelünknek egy rugalmasan bővíthető konténerizált platformra volt szüksége. A termék - pénzügyi megoldás lévén - szigorú kártyakezelési szabványoknak kellett, hogy megfeleljen.

Elolvasom 
Media & Entertainment

Bauer Media

A Bauer Media a tulajdonába került ár- és termékösszehasonlító portálok ügyféladataiból kívánt az AWS segítségével elemzéseket készíteni marketing tevékenységei fejlesztéséhez.

Elolvasom 
Information Technology

ChemAxon

A ChemAxon AWS projektjeihez kívánt a felhő alapú szolgáltatásokról naprakész ismereteket szerezni.

Elolvasom 
Energy & Utility

E.ON

Az E.ON nagyívű felhőtranszformációs projekt keretében rendszereit, alkalmazásait kívánta korszerűsíteni a felhőtechnológia segítségével.

Elolvasom 
Financial Services

Fundamenta

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. új alkalmazásplatformját és frontend alkalmazásait kívánta a felhőben üzemeltetve megvalósítani.

Elolvasom 
Telecommunications

Magyar Telekom

A Magyar Telekom VMware alapú privát felhő megoldásához publikus felhőinformatikát és hibrid architektúrát tervezett implementálni.

Elolvasom 
Pharma

Richter

A Richter Gedeon üzleti és szakmai tevékenységét kibővítve nőgyógyászattal kapcsolatos alkalmazást és szolgáltatást alakított ki.

Elolvasom 
Telecommunications

Telenor

A Telenor célja a meglévő alkalmazásai és infrastruktúra platformja fejlesztését támogató felhőinformatikai architektúrák és szolgáltatások vizsgálata, értékelése volt.

Elolvasom 
Information Technology

Doqsys

A DOQSYS egy magasabb rendelkezésre állású és könnyebben üzemeltethető környezetet igényelt, mely erőforrás- és költségszempontból is rugalmasan követi az igényeket.

Elolvasom 
Food

ERBA – TE Food

Az Erba olyan agilis platformot keresett, amely standard működést, könnyű integrációt, alacsony költségű üzemeltetést, valamint gyors és globális skálázhatóságot biztosított.

Elolvasom 
Information Technology

Transcend

A Transcend a TC2-t kérte fel AWS-alapú platformjának fejlesztésére, optimalizálására és üzemeltetésére.

Elolvasom 
Retail

Perfect Play

A Perfect Play WordPress/PHP alapú oldalait szerette volna hatékonyabban és üzembiztosabban működtetni.

Elolvasom 
Information Technology

Loxon Solutions

A Loxon Solutions banki ügyfeleinek keresett olyan ún. low-code platformot, amely termékeik bevezetését a legjobban támogatja.

Elolvasom 
Media & Entertainment

Endless Flux Labs

Az Endless Flux Labs nagy látogatottságú híroldalait jól skálázható felhő platformra tervezte migrálni.

Elolvasom 
Healthcare

Borsod Mentő Beteg-szállító Szolgálat

A Borsod-Mentő olcsó, nagy megbízhatóságú, HIPAA szabványnak megfelelő archiváló rendszer kialakítására keresett megoldást.

Elolvasom 
Financial Services

SEON

A SEON architekturális jellegű kihívásokkal találta szemben magát, amelyek megoldásához külső támogatást kért a TC2 szakértőitől.

Elolvasom 
Media & Entertainment

Jaystack / Bourne Assetbox

A Jaystack a Bourne assetbox tartalomszolgáltató új weboldalának üzembeállításához és üzemeltetéséhez kérte a TC2 szakértői segítségét.

Elolvasom 
Information Technology

Formula/400 Kft.

A Formula/400 új generációs - fintech biztosítási szolgáltatást nyújtó vállalatoknak készített - alkalmazásához a biztonságra és a skálázhatóságra fókuszáló, automatizált módon működő backend infrastruktúrát keresett.

Elolvasom 
Energy & Utility

ELMŰ

Az ELMŰ olyan felhő alapú technológiát keresett, amely lehetővé teszi az alkalmazások költséghatékony futtatását és támogatja az adatközpontból egy agilis szolgáltatásba történő migrációt.

Elolvasom 
Information Technology

EPAM

Az EPAM szakértői tevékenysége során az adattárház területen is korszerű, felhő alapú technológiát biztosít. Egy projektjéhez igényelt támogatást.

Elolvasom 
Information Technology

Instant CMR

Az instantCMR fuvarozással kapcsolatos mobil alkalmazásaihoz keresett magas rendelkezésre állású, biztonságos, felhő alapú menedzselt szolgáltatást és üzemeltetés támogatást.

Elolvasom 
Food

Intersnack

Az Intersnack korszerű, felhő alapú Big Data technológiákat alkalmaz, amelyekről a TC2 szakértőitől mélyebb tudást kívánt szerezni.

Elolvasom 
Information Technology

Inovivo Group (korábban Ness Hungary)

A Ness Hungary célja az volt, hogy ügyfelei számára versenyképes ajánlatot adhasson SAP rendszereik bevezetéséhez.

Elolvasom 
Retail

Web & App

Az e-commerce portált felkeresők, és az oldalon tranzakciókat kezdeményezők száma a külföldi oldalak nagyobb elérési adata miatt már jelentős terhelést jelentettek. Ennek hagyományos, „brute force” megközelítéssel a tradicionális VPS (szerver hoszting) központokban történő futtatását a Web & App többnyire már nagyon magas költségen sem tudta kezelni.

Elolvasom 
Information Technology

XS Matrix

Az XS Matrix fejlesztései AWS platformon futnak, amelyhez a TC2 egy modern, konténeres, natív felhőplatformot tervezett és valósított meg.

Elolvasom 
Media & Entertainment

ATV

A portál AWS platformra épül, ezért az ATV felkérte a TC2-t, hogy végezze el a portál értékelését a legjobb gyakorlatok (best practice) szerint.

Elolvasom