Financial Services

01 - A kihívás

01

A kihívás

A pénzügyi szektor évszázados múltjával a lassan változó, konzervatív iparágak egyike. A magasszintű biztonságra, és a piaci folyamatokra való alkalmazkodást nehezíti, hogy jelentős beruházásokat igényel a digitális transzformáció, az infrastruktúra modernizálása, az agilis módszertan befogadásába és az innovációs kultúra meghonosítása. Mindezek nehezítik és lassítják az ágazat átalakítási, modernizálási igényeit, valamint jelentősen befolyásolhatják a működési hatékonyságot, az ügyfélélményt és az általános versenyképességet.

A pénzügyi szolgáltatási szektor számára a nyilvános felhőre való áttérés legfőbb hívószavai a piacralépési idő, a rugalmas alkalmazkodás, és a biztonság és a szabályozási megfelelés biztosítása. A pénzintézetek hatalmas mennyiségű érzékeny ügyféladatot kezelnek, beleértve a személyes információkat, a pénzügyi tranzakciókat és a védett üzleti adatokat:

 • A pénzügyi szolgáltatási szektor számára a nyilvános felhőre való áttérés legfőbb hívószavai a piacralépési idő, a rugalmas alkalmazkodás, és a biztonság és a szabályozási megfelelés biztosítása. A pénzintézetek hatalmas mennyiségű érzékeny ügyféladatot kezelnek, beleértve a személyes információkat, a pénzügyi tranzakciókat és a védett üzleti adatokat.
 • Elavult IT-rendszerek: sok pénzintézet még mindig elavult technológiákra épülő örökölt rendszerekre támaszkodik, amelyek rugalmatlanok, drágán karbantarthatók és nem kompatibilisek a modern platformokkal. Ezek a rendszerek gyakran akadályozzák az új technológiák - például a felhőalapú számítástechnika, a mesterséges intelligencia - integrálását, amelyek kritikusak a digitális átalakulás és az innováció szempontjából.
 • Siló jellegű folyamatok: a folyamatok eredménytelenséghez, redundáns feladatokhoz és a változó piaci dinamikára való reagálás rugalmasságának hiányához vezetnek.
 • Felügyeleti szabályozás és megfelelőség: a pénzügyi szolgáltatási ágazat szigorú szabályozási keretek között működik, amelyek célja az ügyfelek érdekeinek védelme és a pénzügyi stabilitás fenntartása. Az elavult rendszerek és folyamatok azonban kihívást jelentenek az intézmények számára, hogy lépést tartsanak a változó megfelelési követelményekkel, ami megnövekedett költségeket és potenciális megfelelési kockázatokat eredményez.
 • Kiberbiztonság, sebezhetőségek: az elavult rendszerek elavult biztonsági intézkedésekkel és korlátozott képességekkel rendelkezhetnek a felmerülő kiberbiztonsági fenyegetések kezelésére. A pénzintézeteknek állandó harcot kell vívniuk az érzékeny ügyféladatok védelméért, a kibertámadások elleni védekezésért és az adatvédelmi előírásoknak való megfelelésért.
 • Gyengülő ügyfélközpontúság: az elavult háttér műveletek gyakran a belső folyamatokat és struktúrákat helyezik előtérbe az ügyfelek igényeivel és preferenciáival szemben. A pénzintézetek nehezen tudnak személyre szabott, zökkenőmentes és digitálisan támogatott élményt nyújtani a különböző csatornákon keresztül. Az elavult rendszerek nem támogatják a különböző csatornákból származó ügyféladatok integrálását, ami korlátozza a célzott termékek és szolgáltatások nyújtásának lehetőségét.

02 - A megoldás

02

A megoldás

A TC2 a tervezéstől a megvalósításon át támogatja az ágazati szereplőket abban, hogy az alábbi előnyöket tudják realizálni:

 • Költségmegtakarítás: ez lehetővé teszi a pénzintézetek számára, hogy csökkentsék a tőkeköltségeket, mivel nincs szükség jelentős előzetes hardver-, szoftver és infrastruktúra-beruházásokra. Az erőforrások igény szerint növelhetők vagy csökkenthetők, így optimalizálva a költségeket és elkerülve a túlkínálatot.
 • Skálázhatóság és rugalmasság: a pénzügyi szolgáltatások gyakran változó munkaterheléssel és csúcsigényes időszakokkal találkoznak. A nyilvános felhőplatformok gyakorlatilag korlátlan skálázhatóságot kínálnak, így a szervezetek gyorsan és egyszerűen bővíthetik számítási erőforrásaikat a nagy igénybevételi időszakokban, és szükség esetén visszavezethetik azokat. Ez a rugalmasság lehetővé teszi az agilis működést és az ügyfelek igényeire való jobb reagálást.
 • Fokozott biztonság és megfelelés: az AWS kiemelt prioritásként kezeli a biztonságot, és nagymértékben fektet be olyan robusztus biztonsági intézkedések bevezetésébe, mint a titkosítás, a hozzáférés-ellenőrzés és a fenyegetésérzékelő rendszerek. Az AWS kiterjedt tapasztalattal és rengeteg tanúsítvánnyal rendelkezik az iparági előírások betartása terén, ami megkönnyíti a pénzügyi intézmények számára az olyan megfelelési követelmények teljesítését, mint a ISO, PCI-DSS, SOC, vagy a GDPR.
 • Üzletmenet-folytonosság és katasztrófa-helyreállítás: a nyilvános felhőszolgáltatások beépített redundanciát és földrajzilag elosztott adatközpontokat kínálnak, amelyek javítják az üzletmenet-folytonossági és katasztrófa-helyreállítási képességeket. A pénzügyi szervezetek kihasználhatják a felhő infrastruktúráját a kritikus adatok replikálására és biztonsági mentésére, így katasztrófa vagy rendszerhiba esetén minimális leállási időt és gyorsabb helyreállítást biztosíthatnak.
 • Együttműködés és innováció: a nyilvános felhőplatformok olyan együttműködési környezetet biztosítanak, amely elősegíti az innovációt és felgyorsítja a pénzügyi szolgáltatások piacra kerülését. A csapatok valós időben dolgozhatnak együtt a projekteken, kihasználhatják a felhő-natív szolgáltatásokat, és eszközök és technológiák széles skálájához férhetnek hozzá. Ez megkönnyíti az új termékek, szolgáltatások és alkalmazások fejlesztését és bevezetését, miközben elősegíti a kísérletezést és az agilitást.
 • Adatelemzési és mesterséges intelligencia képességek: a pénzügyi szolgáltatási ágazat nagy mennyiségű adattal foglalkozik, a felhő rugalmas infrastruktúrája és elemzőeszközei pedig lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy hatékonyabban feldolgozzák és elemezzék ezeket az adatokat. A felhőplatformok fejlett adatelemzési és mesterséges intelligencia (AI) szolgáltatásokat kínálnak, lehetővé téve a pénzügyi intézmények számára, hogy értékes betekintést nyerjenek, javítsák a kockázatkezelést, felderítsék a csalásokat és adatvezérelt döntéseket hozzanak.
 • Globális elérés és ügyfélélmény: az AWS globális jelenléttel rendelkezik, a különböző régiókban található adatközpontokkal. Ez lehetővé teszi a pénzügyi szolgáltató szervezetek számára, hogy könnyebben terjeszthessék ki működésüket új piacokra, és több helyen is kiszolgálják az ügyfeleket. A felhő magas rendelkezésre állása és alacsony késleltetése zökkenőmentes ügyfélélményt tesz lehetővé, biztosítva, hogy a szolgáltatások bárhonnan és bármikor elérhetők legyenek.

Ki kell emeljük azt is, hogy a pénzügyi intézményeknek figyelembe kell venniük az iparágukkal kapcsolatos egyedi szabályozási követelményeket és adatbiztonsági aggályokat. Gondosan értékelniük kell a felhőszolgáltatók megfelelőségi tanúsítványait is, és fel kell mérniük, hogy szolgáltatásaik megfelelnek-e egyedi igényeiknek. TC2 elkötelezett az iparági szereplők digitális transzformációját úgy támogatni, hogy közben a platformra vonatkozó legszélesebb körű szabályozói megfelelőséget támogatjuk.