Tech Session Podcast: Online beszélgetések

Belsős, munkatársainknak szóló online képzéseinket nyilvánossá tettük, hogy még szélesebb körhöz eljussanak szakmai anyagaink. Keress minket, ha bármi kérdésed lenne a podcastek tartalmáról, vagy további információkat szeretnél kapni.

12

Tech Session Podcast – Generative AI on AWS – Amazon BedRock

Új tech session podcastunkban ízelítőt kaphatsz az AWS lenyűgöző generatív AI platformjának, a Bedrocknak a működéséből.
Egy élő bemutató keretében kollégánk, Szepesi Patrik (TC2 Machine Learning Engineer) szemlélteti a Bedrockot és annak funkcióit, a podcast második felében pedig egy demo is helyet kap, ahol az NLP (Natural Language Processing, azaz a Természetes Nyelv Feldolgozás) eszközeit használva mutatja be, hogyan lehet a videóinkból származó információkat lekérdezni és a kapott válaszokat elemezni.
Fedezd fel velünk, hogyan tudjuk a gépi tanulás és az AI segítségével megkönnyíteni és automatizálni a videóadatokban rejlő tudás lekérdezését.

11

Tech Session Podcast – AWS Sagemaker DeepAR, image classification

Ebben a podcastban Szepesi Patrik (TC2 MLOps Engineer) 2 izgalmas témát mutat be egy-egy gyakorlati példán keresztül:

– AWS Sagemaker DeepAR

– AWS Sagemaker image classification

 

10

TC2 Tech Session Podcast – AWS Single Sign On, AWS Open Search, AWS ec2 serial console

Előadásunkban 3 témát is érintünk:

– AWS Single Sign On

– AWS Open Search

– AWS ec2 serial console

09

Tech Session Podcast – AWS Open Search

Mostani előadásunkban Molnár Sándor (Head of Services) kollégánk mutatja be az AWS Open Search működését. Az Open Search egy nyílt forráskódú kereső- és elemzőcsomag, amelyet számos esetben használnak, például valós idejű alkalmazásfigyelésre, naplóelemzésre és webhelykeresésre. Az Open Search skálázható rendszert biztosít nagy mennyiségű adat gyors eléréséhez egy integrált megjelenítő eszköz, az Open Search Dashboard segítségével, amely megkönnyíti a felhasználók számára adataik kiaknázását.

08

Tech Session Podcast – AWS Lambda Security

Ebben az előadásunkban Sepsy Károly (CTO) kollégánk mutatja be az AWS Lambda Security működését. A Lambda az AWS egy olyan felhőszolgáltatása, amely lehetővé teszi a kódok futtatását szerverek kiépítése vagy kezelése nélkül. A Lambda egy magas rendelkezésre állású infrastruktúrán futtatja a kódot, és elvégzi az összes adminisztrációt, beleértve a szerver- és operációsrendszer-karbantartást, a kapacitáskiépítést és az automatikus skálázást, a kódfigyelést és a naplózást. A Lambdával gyakorlatilag bármilyen típusú alkalmazáshoz vagy háttérszolgáltatáshoz futtatható kód.

 

07

Tech Session Podcast – AWS Marketplace

Mostani előadásunkban Sepsy Károly (CTO) kollégánk mutatja be az AWS Marketplace-t. Az AWS Marketplace egy digitális katalógus független szoftvergyártók több ezer termékéről és szolgáltatásáról, amelyek megkönnyítik az AWS-en futó szoftverek tesztelését, megvásárlását és telepítését.

06

Tech Session Podcast – AWS IoT Greengrass

Hatodik Tech Session Podcastunkban Szili Tamás (Cloud Engineer) kollégánk az AWS IoT Greeengrass működését mutatja be. Az AWS IoT Greengrass nyílt forráskódú felhő szolgáltatás, amely segít az eszközszoftverek felépítésében, telepítésében és kezelésében. Az AWS ügyfelei az AWS IoT Greengrass-t használják IoT-alkalmazásaikhoz céges eszközeiken.

05

Tech Session Podcast – AWS Fault Injection Simulator

Ötödik előadásunkban Serfőző József kollégánk mutatja be az AWS Fault Injection Simulator (FIS) szolgáltatását, amely megkönnyíti az alkalmazások teljesítményének, megfigyelhetőségének és rugalmasságának javítását. A FIS segít olyan valós körülmények megteremtésében, amelyek szükségesek a rejtett hibák illetve esetleges problémák feltárásához.

04

Tech Session Podcast – Sagemaker

Negyedik előadásunkat kollégánk Machine Learning témában tartja. A podcast műfajától eltérően a képi anyagot is megtartottuk az előadásainkhoz, mert fontos kiegészítéseket tartalmaznak.

03

Tech Session Podcast – Társalapítók, harmadik rész

A harmadik adásban a TC2 társalapítóival, Révész Róberttel és Ákos Györggyel beszélgettünk.

02

Tech Session Podcast – IOT, második rész

Második előadásunkat Szili Tamás (TC2 Cloud Engineer) kollégánk tartja IoT témában, az előadás első része is megtekinthető youtube csatornánkon.

01

Tech Session Podcast – IOT, első rész

Első előadásunkat Szili Tamás (TC2 Cloud Engineer) kollégánk tartja IoT témában, a tartalmat két külön prezentációra osztottuk fel. A podcast műfajától eltérően a képi anyagot is megtartottuk az előadásinkhoz, mert fontos kiegészítéseket tartalmaznak. A Tech Session Podcast későbbi adásaiban interjúkat is publikálunk a felhő- és tágabb merítésben a tech szektor képviselőivel.