Megoldásaink

Mérnökeink tudása, az Amazon Web Services (AWS) Advanced partnerségünk, és az ISO 27001, ISO 9001 tanúsítványaink jelentik a biztosítékot arra, hogy a TC2-vel plusz értéket adunk a felhőalapú technológia alkalmazásához. Folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásainkat, hogy támogassuk azokat a vállalatokat, szervezeteket, amelyek transzparens, rugalmas és biztonságos informatikai hátteret keresnek agilis üzleti működésükhöz.

1 - Felhő migráció

1

Felhő migráció

A felhő napjaink innovációinak motorja, a digitális transzformáció alapja. Sok esetben komplex, összefüggő rendszereket kell a felhőbe migrálni, ami számos kérdést felvethet. A tradicionális alkalmazások architektúrája, életciklusa, valamint a hozzájuk tartozó költségmodellek, üzemeltetési folyamatok a felhőben optimalizálást, áttervezést igényelhetnek.

2 - Felhő optimalizáció

2

Felhő optimalizáció

A felhőbe költözéssel a feljesztési- és karbantartási folyamatok, szokások is megváltoznak, a hatékonyság újfajta értelmet nyer. A vállalatok mérete, típusa is meghatározza, hogy milyen hatékonysági célok merülnek fel, ezeket pedig a DevOps - vagyis az infrastruktúra és az alkalmazásfejlesztési feladatok együttese segíthet elérni.

3 - Felhő biztonsága

3

Felhő biztonsága

Mennyire biztonságos a felhő, és hogyan működik a megosztott felelősség? Az auditorok elfogadják a publikus felhőkben található biztonsági megoldásokat? Szenzitív adatok tárolására is alkalmas a platform? A felhő alkalmazásával különféle IT biztonsági kérdések fordulhatnak elő, a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és válaszokat itt gyűjtöttük össze.

4 - Üzemeltetés, támogatás

4

Üzemeltetés, támogatás

A projekt soha nem ér véget az implementációval. Az üzemeltetés, a rendszer rendelkezésre állása, az üzemeltetés támogatása és az üzemeltetés során elvégzett folyamatos fejlesztések és módosítások teszik teljessé a képet és ezáltal válik igazán használhatóvá a rendszer vagy az alkalmazás.

5 - Workshopok

5

Workshopok

Ahhoz, hogy a felhő alkalmazásával kapcsolatban megfelelő üzleti és szakmai döntéseket hozzunk részetesen ismerni kell a felhő komponenseit, azok egymással való kapcsolatát, az üzleti modelleket, a szakmai nyelvezetet. Mind C-level, mind technikai szinten elengedhetetlen az állandó szakmai továbbképzés, tréningeken való részvétel esetleg certificate-ek megszerzése.

6 - Nagyvállalati felhő adaptáció

6

Nagyvállalati felhő adaptáció

A mai trendek alapján egyre több nagyvállalat dönt úgy, hogy az IT infrastruktúráját részben vagy egészben a felhőbe költözteti. Ez a tranzakció azonban több egyszerű technikai kihívásnál - az alkalmazások és adatok költözése mellett komplex pénzügyi, projekt, üzemeltetési és egyéb folyamatot kell a felhős világba átültetni. A migráció során rövid vagy akár hosszú távra is hibrid modell kerülhet kialakításra, amiben a hagyományos IT és a felhő technológiákat egyidejűleg használják és ezek zökkenőmentes integrációjáról gondoskodni kell.

7 - SAP on AWS

7

SAP on AWS

Számos vállalat folyamataiban az SAP rendszerek világszerte kulcsfontosságú szerepet töltenek be. Üzlet-kritikus rendszerek révén speciális hardware-t és extrém magas rendelkezésre állást követelnek meg tőlük. Az SAP HANA adatbázis bevezetésével, és az alternatív adatbázisok SAP támogatásának nyugdíjazásával a következő 5-10 évben több száz cégnél elengedhetetlen lesz az adatbázis platform váltása. Ez azonban kockázatos projekt lehet hagyományos környezetben a hardware nagyságrendi becslése, beszerzése és életciklus követése miatt.

8 - VMware on AWS

8

VMware on AWS

Közepes- és nagyvállalati környezetben vezető szerepet tölt be a VMware, mint virtualizációs megoldás, és egyre több vállalat épít a VMware termékeire privát felhő környezetet. Az agilis módszertan, illetve a konténerizáció térnyerésével az alkalmazásfejlesztők egyre inkább ki tudják elégíteni a piac gyors ‘time to market’ igényét.

9 - Konténerizáció

9

Konténerizáció

A konténereket egyre szélesebb körben használják a felhő térnyerésének is köszönhetően, mindkét technológiára a rugalmasság jellemző. A konténerek alkalmazásával együtt azonban sokszor felmerül a mikroszervíz alkalmazás architektúra kérdése, és ezekkel kapcsolatosan a legelterjedtebb konténer menedzsment platform, a Kubernetes használata. Mindezeknek a feladatoknak az ellátása sok időt vesz el a fejlesztők, a DevOps-os és az infrastruktúra üzemeltető szakemberektől, ezáltal pedig csökken a hasznos, termékeny munkaidő.

10 - AWS gépi tanulás

10

AWS gépi tanulás

Napjainkban egyre több cég fordul a mesterséges intelligencia felé, hogy a rendelkezésre álló információból és adatokből üzleti előnyt kovácsoljon. Egy MI projekt elindítása azonban hagyományos eszközökkel idő- és költség igényes folyamat lehet: nagy befeketetést igényelhet a GPU erőforrással rendelkező szerverek, támogató szoftverek beszerzése, a fejlesztői környezet előállítása, majd ennek a produktív környezetnek a megfelelő biztonsággal és redundanciával történő ellátása, menedzsmentje.