Data Warehouse

tc2_megoldasok_gepitanulas_AI

01 - A kihívás

01

A kihívás

A mai üzleti világban elengedhetetlen az adatalapú döntéstámogatás megléte. Ennek kiépítése, technikai adaptációja a hagyományos megközelítés szerint azonban drága licensz és hardverköltségű eszközökkel párosul, amely lecsökkenti az utólagos mozgásteret, egyirányú utcába kényszeríti az adott organizációt mind technológia mind szolgáltató partner szempontjából.

02 - A megoldás

02

A megoldás

Az AWS Data portfólió meglévő open source termékekre, és azokból továbbfejlesztett technológiákra építve kínálja az iparág egyik legmodernebb megoldás csomagját az adatfeldolgozás, analitika és vizualizáció terén. Data lake kiépítése AWS S3 szolgáltatás segítségével, használatarányos modellben akár dollárcentes kezdő költséggel elkezdhető, mely során az adatunk katalogizálható, kereshető elosztott Mapreduce alapú technológiák segítségével. A struktúrált adatok tárolására Redshift adattárház technológiát kínál az AWS, mely Petabyte szintű mennyiséggekkel is könnyedén operál az oszlopalapú tárolási technológia révén. Mind a Data lake, mind az adattárház serverless technológiákkal is használható, ami teljesen használatalapú árazást tesz lehetővé, így nem kell drága tároló és feldolgozó cluster-eket fizetnünk a nap 24 órájában, csakis amikor éppen lekérdezések futnak az adatainkra. A használt technológiák gyakorlatilag nulla licenszdíjjal kerülnek felszámolásra, kizárólag az alatta futó számítási kapacitás és tárhely kerül felszámításra, így egy hagyományos 3rd party alkalmazásához képest nagyságrendekkel kisebb üzemeltetési költségeket kaphatunk.
A TC2 a serverless adatszolgáltatások megtervezése, megvalósítása és üzemeltetésére is tud szakértelmet biztosítani kipróbált best practice-ek alapján.

Kapcsolódó esettanulmányaink

Sorry, no posts matched your criteria.

Nézd meg további esettanulmányainkat!