DevOps

01 - A kihívás

01

A kihívás

Az informatikai rendszerek hatékony funkcionális bővítésének és üzemeltetésének kulcsa az automatizáció. Legyen szó akár egy új funkció fejlesztéséről, támadások elleni felkészülésről vagy egyéb műveletről, az alkalmazás környezetek automata felépíthetőségének a lehetősége, az alkalmazásunk automata tesztelése és verziók, környezetek közötti promóciója minimális emberi közbeavatkozással ma már elvárás a versenyképesség tekintetében.

02 - A megoldás

02

A megoldás

Az AWS platform, publikus felhő lévén minden szolgáltatásának minden funkciója elérhető programozható alkalmazás interfészeken keresztül (API), így tökéletesen alkalmas a teljes megvalósított rendszer infrastruktúránk automatizálására.
Az Infrastructure as code template-ek segítségével a rendszereinket mint template kód definiálhatjuk, létrehozhatjuk, duplikálhatjuk és módosíthatjuk, mindezt a template-ek által dokumentáltan, verziózottan, és jól kontrollálva minden egyes változás menetét egy CI/CD rendszer közbeiktatásával. Ezáltal az alkalmazás platformunk is a szoftver folyamatokból már ismert reprodukálhatósággal, tesztelhetőséggel és kontrollokkal bír. Az alkalmazásunk számára ideiglenes környezetek építhetők, melyekben automata tesztek futtathatók a hibák vagy kódminőség romlás korai detektálására. Az üzemeltetés során beérkező rendszerszintű üzenetek automatikusan besorolhatóak kritikusság szerint, majd automatikus eszkalációt vagy akár automatikus javítást is lehetővé téve lehet őket kezelni.

A TC2 a rendszerek tervezése, kialakítása és üzemeltetése során is kiemelt szerepet biztosít a kód alapú infrastruktúra fejlesztésnek és automatizmusokkal támogatott üzemeltetésnek.

Kapcsolódó esettanulmányaink

ATV

Media & Entertainment

A portál AWS platformra épül, ezért az ATV felkérte a TC2-t, hogy végezze el a portál értékelését a legjobb gyakorlatok (best practice) szerint.

Elolvasom 

Bankmonitor

Financial Services

Az üzleti növekedési tervek miatt a Bankmonitornak egy skálázható, hibatűrő, nagy rendelkezésre állású konténerplatformot kellett kiépítenie és üzemeltetnie, szállítói kötöttségek nélkül.

Elolvasom 

Bauer Media

Media & Entertainment

A Bauer Media a tulajdonába került ár- és termékösszehasonlító portálok ügyféladataiból kívánt az AWS segítségével elemzéseket készíteni marketing tevékenységei fejlesztéséhez.

Elolvasom 

Borsod Mentő Beteg-szállító Szolgálat

Healthcare

A Borsod-Mentő olcsó, nagy megbízhatóságú, HIPAA szabványnak megfelelő archiváló rendszer kialakítására keresett megoldást.

Elolvasom 

ChemAxon

Information Technology

A ChemAxon AWS projektjeihez kívánt a felhő alapú szolgáltatásokról naprakész ismereteket szerezni.

Elolvasom 

Doqsys

Information Technology

A DOQSYS egy magasabb rendelkezésre állású és könnyebben üzemeltethető környezetet igényelt, mely erőforrás- és költségszempontból is rugalmasan követi az igényeket.

Elolvasom 

E.ON

Energy & Utility

Az E.ON nagyívű felhőtranszformációs projekt keretében rendszereit, alkalmazásait kívánta korszerűsíteni a felhőtechnológia segítségével.

Elolvasom 

ELMŰ

Energy & Utility

Az ELMŰ olyan felhő alapú technológiát keresett, amely lehetővé teszi az alkalmazások költséghatékony futtatását és támogatja az adatközpontból egy agilis szolgáltatásba történő migrációt.

Elolvasom 

Endless Flux Labs

Media & Entertainment

Az Endless Flux Labs nagy látogatottságú híroldalait jól skálázható felhő platformra tervezte migrálni.

Elolvasom 

EPAM

Information Technology

Az EPAM szakértői tevékenysége során az adattárház területen is korszerű, felhő alapú technológiát biztosít. Egy projektjéhez igényelt támogatást.

Elolvasom 

ERBA – TE Food

Food

Az Erba olyan agilis platformot keresett, amely standard működést, könnyű integrációt, alacsony költségű üzemeltetést, valamint gyors és globális skálázhatóságot biztosított.

Elolvasom 

Formula/400 Kft.

Information Technology

A Formula/400 új generációs - fintech biztosítási szolgáltatást nyújtó vállalatoknak készített - alkalmazásához a biztonságra és a skálázhatóságra fókuszáló, automatizált módon működő backend infrastruktúrát keresett.

Elolvasom 

Fundamenta

Financial Services

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. új alkalmazásplatformját és frontend alkalmazásait kívánta a felhőben üzemeltetve megvalósítani.

Elolvasom 

Inovivo Group (korábban Ness Hungary)

Information Technology

A Ness Hungary célja az volt, hogy ügyfelei számára versenyképes ajánlatot adhasson SAP rendszereik bevezetéséhez.

Elolvasom 

Instant CMR

Information Technology

Az instantCMR fuvarozással kapcsolatos mobil alkalmazásaihoz keresett magas rendelkezésre állású, biztonságos, felhő alapú menedzselt szolgáltatást és üzemeltetés támogatást.

Elolvasom 

Intersnack

Food

Az Intersnack korszerű, felhő alapú Big Data technológiákat alkalmaz, amelyekről a TC2 szakértőitől mélyebb tudást kívánt szerezni.

Elolvasom 

Jaystack / Bourne Assetbox

Media & Entertainment

A Jaystack a Bourne assetbox tartalomszolgáltató új weboldalának üzembeállításához és üzemeltetéséhez kérte a TC2 szakértői segítségét.

Elolvasom 

Loxon Solutions

Information Technology

A Loxon Solutions banki ügyfeleinek keresett olyan ún. low-code platformot, amely termékeik bevezetését a legjobban támogatja.

Elolvasom 

Magyar Telekom

Telecommunications

A Magyar Telekom VMware alapú privát felhő megoldásához publikus felhőinformatikát és hibrid architektúrát tervezett implementálni.

Elolvasom 

Perfect Play

Retail

A Perfect Play WordPress/PHP alapú oldalait szerette volna hatékonyabban és üzembiztosabban működtetni.

Elolvasom 

ReCasher

Financial Services

Ügyfelünknek egy rugalmasan bővíthető konténerizált platformra volt szüksége. A termék - pénzügyi megoldás lévén - szigorú kártyakezelési szabványoknak kellett, hogy megfeleljen.

Elolvasom 

Richter

Pharma

A Richter Gedeon üzleti és szakmai tevékenységét kibővítve nőgyógyászattal kapcsolatos alkalmazást és szolgáltatást alakított ki.

Elolvasom 

SEON

Financial Services

A SEON architekturális jellegű kihívásokkal találta szemben magát, amelyek megoldásához külső támogatást kért a TC2 szakértőitől.

Elolvasom 

Telenor

Telecommunications

A Telenor célja a meglévő alkalmazásai és infrastruktúra platformja fejlesztését támogató felhőinformatikai architektúrák és szolgáltatások vizsgálata, értékelése volt.

Elolvasom 

Transcend

Information Technology

A Transcend a TC2-t kérte fel AWS-alapú platformjának fejlesztésére, optimalizálására és üzemeltetésére.

Elolvasom 

Vodafone

Telecommunications

A Vodafone csoport stratégiai irányelvei alapján a Vodafone magyarországi leányvállalata úgy döntött, hogy 2020-ra az informatikai munkaterhelés legalább 40%-át felhőben fogja üzemeltetni.

Elolvasom 

Web & App

Retail

Az e-commerce portált felkeresők, és az oldalon tranzakciókat kezdeményezők száma a külföldi oldalak nagyobb elérési adata miatt már jelentős terhelést jelentettek. Ennek hagyományos, „brute force” megközelítéssel a tradicionális VPS (szerver hoszting) központokban történő futtatását a Web & App többnyire már nagyon magas költségen sem tudta kezelni.

Elolvasom 

XS Matrix

Information Technology

Az XS Matrix fejlesztései AWS platformon futnak, amelyhez a TC2 egy modern, konténeres, natív felhőplatformot tervezett és valósított meg.

Elolvasom 

Nézd meg további esettanulmányainkat!