Menedzselt felhő

01 - A kihívás

01

A kihívás

Bár az AWS platform a menedzselt szolgáltatások széles skáláját kínálja, az egyes szolgáltatások működtetésének felelősségi szintje az AWS megosztott felelősség modellje (Shared Responsibility Model) alapján eltérő.

tc2_shared_responsbility

 

Attól függően, hogy az AWS-megoldást IaaS-összetevőkből tervezi és valósítja meg, vagy a PaaS, SaaS és serverless szolgáltatásokra támaszkodik, ahol az AWS nagyobb részt vállal az IT-szolgáltatások működtetéséből, mindig van egy bizonyos rész, amelyről az ügyfélnek kell gondoskodnia. Ezekhez a tevékenységekhez AWS-szakértői ismeretekre van szükség, hogy a technikusok a megfelelő AWS-szolgáltatást, konfigurációt és árképzési modellt válasszák ki, és időben, proaktívan tudjanak reagálni, hogy az üzleti alkalmazások az igényeknek megfelelően működjenek, és az AWS-megoldás optimálisan működjön. Gyakran előfordul, hogy itt tudás- és folyamatbeli szakadék tátong az AWS és az ügyfelek szolgáltatásai és felelősségi körei között. 

A TC2-nél az AWS üzemeltetési és támogatási szolgáltatásainkkal ezt a hiányosságot igyekszünk kezelni, hogy minden zökkenőmentesen, pozitív végfelhasználói élménnyel, és a lehető legjobb áron működjön.  

Ahhoz, hogy a felhő előnyeit maximálisan kihasználhassuk, és minden szempontból hatékony környezetünk legyen, a felhőplatformot folyamatosan „tuningolni” kell, mivel az on premise környezetekkel ellentétben a felhőkörnyezetek életciklusuk során folyamatosan fejlődnek és hatékonyabbá válnak.  

02 - A megoldás

02

A megoldás

Az AWS rendszerek üzemeltetése  

A kialakított rendszerek felügyelete és riasztása: az AWS infrastruktúra metrikáira vonatkozó riasztások beállítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy megértsük mi történik a rendszerünkben. Többéves üzemeltetési tapasztalat és szakértelem alapján szabványos mérőszámokat, riasztásokat és küszöbértékeket biztosítunk, amelyeket az AWS-rendszerek életciklusa során rendszeresen finomhangolunk. A riasztások a TC2 felé (1. szintű felügyelet) vagy közvetlenül az ügyfél felé irányíthatók (a TC2 ebben az esetben a 2. szintű felügyeletet jelenti).  

Proaktív probléma detektálás és elhárítás: a finomhangolt riasztási értesítések alapján a TC2 ügyeleti csapata a nap 24 órájában (ha a TC2 1. szintű felügyelet) értesítést kap a problémák kivizsgálására, hibaelhárítására és megoldására az év folyamán bármikor, azzal a céllal, hogy még a végfelhasználói élmény romlása előtt megoldja az esetlegesen kialakuló hibát. Abban az esetben, ha a javítás elvégzéséhez nincs szükség az ügyfél beleegyezésére, vagy ha kritikus hibáról van szó, a TC2 proaktívan javítja az AWS-erőforrás konfigurációt, mielőtt a probléma bekövetkezne vagy eszkalálódna. 

Patchelés és frissítés: időről időre szükség van bizonyos komponensek frissítésére vagy javítására, függetlenül attól, hogy az AWS platformon lévő IaaS vagy PaaS komponensről van szó. Gondoskodunk az EC2 operációs rendszerek, RDS engine-ek, Lambda futtatási környezetek és minden, az AWS Health-en keresztül érkező elvégzendő vagy javítandó feladat frissítési és patchelési folyamatáról. A TC2 gondoskodik az AWS platform komponensekről, míg az ügyfélnek együtt kell működnie ezekben a tevékenységekben, támogatva a frissítések és javítások alkalmazás specifikus tudnivalóival.  

Finops: a TC2 évente többször költségoptimalizálási felülvizsgálatokat végez, hogy megbizonyosodjon arról, minden erőforrás megfelelően van méretezve, lefoglalt kapacitással fut, ha az üzlet jóváhagyja, és nincsenek “üresjárati” erőforrások.  

Biztonsági és üzemeltetési felülvizsgálatok: a TC2 év közben költség- és működési felülvizsgálatokat végez, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a karbantartott rendszerekben nincsenek ismert biztonsági és működési problémák.  

Well architected felülvizsgálatok: a TC2 workshopokat tart, amelyeken az ügyfél műszaki és üzleti csapatainak képviselőivel egyeztetéseket folytat, hogy megbizonyosodjon arról, a tervezett megoldás megfelel az üzleti igényeknek, és a szervezet maximálisan ki tudja használni az AWS platform minden előnyét.  

Az iparági keretrendszereknek való megfelelési felülvizsgálatok: a TC2 az ügyfél megkeresése esetén auditvizsgálatokat végez az olyan iparági keretrendszerek tekintetében, mint a SOC2, CIS, PCI DSS stb. 

 

Az AWS rendszerek támogatása  

Service desk: portál hozzáférés ügyfeleink számára, hogy bármilyen problémát vagy kérést jelezzenek nekünk, valamint visszajelzést adjanak nekünk szolgáltatásaink minőségéről. AWS tanúsítvánnyal rendelkező, angolul beszélő európai szakértőkből álló csapatunk foglalkozik az AWS platformmal kapcsolatos bármilyen problémával a megadott SLA-k alapján.  

24/7 ügyeleti szolgáltatás: telefonos kapcsolatfelvétel AWS tanúsítvánnyal rendelkező, angolul beszélő európai szakértőkből álló ügyeleti csapatunkkal, akik a megadott SLA-k alapján bármilyen AWS platformmal kapcsolatos problémával foglalkoznak.    

Incidens- és problémakezelés: egy probléma vagy probléma részleteinek megadása azonnal megragadja a figyelmünket. Ön megadhatja a megoldandó probléma vagy probléma részleteit, súlyosságát és további információkat, hogy biztosítsa a leggyorsabb megoldási időt nálunk.  

Szolgáltatási kérések kezelése: amennyiben valamit hozzá kell adnia, módosítani vagy át kell konfigurálnia az AWS-fiókjában, amivel a TC2 szakértői csapatát szeretné megbízni, ez a portálunkon keresztül lehetséges.  

Változáskezelés és tanácsadás: akár nagyobb léptékű változásokról van szó, akár nem tudja, hogyan tovább egy üzleti követelmény esetében, vegye fel velünk a kapcsolatot portálunkon keresztül, és mi gondoskodunk arról, hogy a megfelelő szakértelemmel konzultáljunk Önnel.  

  

Támogatási és üzemeltetési tervek  

A TC2 négy tervet kínál különböző tevékenységekkel, SLA-kkal, rendelkezésre állással és szolgáltatásokkal.  

  • Basic  
  • Standard  
  • Advanced  
  • Enterprise  

Vegye fel velünk a kapcsolatot a részletes tervekért!  

  

Támogató eszközök és akkreditációk  

A TC2 az AWS és az Atlassian eszközeivel szolgáltat, a munkafolyamatokat és folyamatokat az ITIL alapján tervezte meg.  A TC2 rendelkezik ISO9001 és ISO27001 minősítésekkel, hogy a működés és a támogatás színvonala és biztonsága elsődleges prioritás legyen.