Történetünk

2015 körül már Magyarországon is érezni lehetett, hogy a felhő technológia gyökeresen átalakítja az informatikát, ezért közel 1 éves előkészítő munka után 2016-ban elindult a Total Cloud Consulting. A felhő szolgáltatók közül az Amazon Web Services-re (AWS) esett a választás, mely magas szakmai színvonalat képviselt, ugyanakkor Magyarországon még nem volt partnere.

A cégalapítást követően a kezdeti évek nem voltak könnyűek, de az alapítók hittek a felhő lehetőségeiben, és abban, hogy előbb-utóbb a hazai piacon is elterjed ez a technológia. A munka beérett, közben pedig rengeteg változás zajlott szervezeti és szakmai szinten: a csapat, az ügyfélkör is folyamatosan bővült, névváltás történt és 2019-ben a TC2 lett az AWS első hazai kiemelt partnere. Az Advanced kritérium rendszer megszerzése összetett feladat: a forgalmi elvárás mellett professzionális AWS vizsgák teljesítését írták elő legalább 8 munkatársnak, az akkreditáció előtti 12 hónapban minimum 20 új projektet kellett befejezni, és 20 ügyfél ügyfélelégedettségi mérésen vett részt.

Csapatunk folyamatosan tanulja és alkotja az informatikai rendszereket. A felhő alapú informatika nem egy múló divat, hanem új módszerek és modellek sorozata. Szakértelmünkkel segítünk, hogy vállalata ebből a legtöbbet hozhassa ki.

A TC2 egyaránt foglalkozik új felhős rendszerek létrehozásával és hagyományos környezetek felhőbe költöztetésével. Feladatai között szerepel a koncepcióalkotás, a tervezés, a fejlesztés, az implementálás és az üzemeltetés. A munkatársak száma mára elérte a 20 főt, és a cég meghatározó szereplője lett a hazai és régiós cloud piacnak.

A TC2 társalapítói és jelenlegi vezetői Ákos György és Révész Róbert, akik az elmúlt évtizedekben több világcég hazai szervezetében, illetve jelentős magyar informatikai vállalatoknál töltöttek be vezető pozíciót.

Társalapítóink Tech Session Podcastunk harmadik adásában a cég alapításáról, a kezdeti kihívásokról és a felhőben rejlő progresszív lehetőségekről beszélgettek.