VMware on AWS

tc2_megoldasok_vmware_kontenerizacio

01 - A kihívás

01

A kihívás

Közepes- és nagyvállalati környezetben vezető szerepet tölt be a VMware, mint virtualizációs megoldás, és egyre több vállalat épít a VMware termékeire privát felhő környezetet. Az agilis módszertan, illetve a konténerizáció térnyerésével az alkalmazásfejlesztők egyre inkább ki tudják elégíteni a piac gyors ‘time to market’ igényét.

02 - A megoldás

02

A megoldás

Az on-premise infrastruktúrának nehéz kihívás, hogy lépést tartson a piac gyorsan változó igényeivel, illetve az alkalmazásfejlesztők tempójával. A helyi szerverpark és hálózat bővítése időigényes: a beszerzési folyamatok hosszadalmasak tudnak lenni, a hardware gyártók általában 4-6 hétre vállalnak szállítást, és akkor nem is számoltunk még a beszerzés engedélyeztetéséhez szükséges céges belső folyamatokkal. Sikeres beszerzés után az eszközökre a beszerelés, telepítés, konfigurálás, tesztelés vár- ez a folyamat pedig mind idő- és humánerőforrás igényes. Az előbbi hátrányok mellett az a probléma is felmerülhet, hogy nem az elvárt számokat, hatékonyságot hozza a rendszer.

A fent említett problémák kiküszöbölésére jött létre a VMware Cloud on AWS integrált felhő megoldás, mely az Amazon Web Services (AWS) és a VMware közös terméke. A VMware Cloud on AWS megoldással lehetőség nyílik a felhő jól ismert előnyeit kihasználni, mindezt úgy, hogy már az on-premises környezetből ismert VMware termékeket használjuk a felhőben.

További előnye ennek a megoldásnak, hogy az on-premise és a felhős VMware környezetünket egyszerűen össze tudjuk kötni, továbbá virtuális gépeket, konténereket mozgatni tudunk a föld és a felhő között. Egy jó felhasználási módja lehet ennek a megoldásnak, ha a standard forgalmat on-premise erőforrásból szolgáljuk ki, a hirtelen jövő erőforrás igényeket, új projektek kezdeti fázisait pedig a felhőből.

További előnye ennek a megoldásnak, hogy a VMware Cloud on AWS környezetből a natív AWS szolgáltatásokat is igénybe lehet venni: megreformálhatjuk a mentési rendszerünket azzal, hogy az on-premise szalagos mentés helyett S3 objektum tárolóba mentünk, ezzel időt, üzemeltetési erőforrást és költséget takarítunk meg.

A TC2 támogatást nyújt mind natív VMware on AWS Cloud, mind pedig az on-premis hibrid felhő megoldások kialakításában.