Financial Services

Bankmonitor

A Bankmonitor egy régóta futó Kubernetes rendszer Amazon EKS-re történő migrálásával bízta meg a TC2-t. A migrációnak köszönhetően EC2 generációváltás is történt, ami jelentős költségcsökkentést jelentett az ügyfélnek.

A kihívás

“Kubernetes on AWS” Kops és EC2 alapú rendszer optimalizálása Amazon EKS-re költöztetéssel, továbbá a CICD rendszer megtartásával. Automatikus, rendszerszintű monitoring és riasztási rendszer, költséghatékony AWS natív megoldással.

A megoldás

Egy régóta futó Kops alapú Kubernetes rendszert kellett migrálni Amazon EKS-re, amelyről tudtuk, hogy több szempontból is előnyt jelent majd az ügyfélnek, mert AWS managelt controlplane-t, rengeteg automatizmust, minor verzió automatikus frissítést, natív security szempontból vonzó megoldásokat kínál és az AWS által managelt worker nodeok lehetőségét, ami óriási tehermentesítés a DevOps szakértőknek.

Az előkészületek után a régi és az új rendszer migrációja átgondolt ütemterv mentén haladt, amelynek során rendszeresen egyeztettünk az ügyféllel alkalmazásuk működésével kapcsolatban. Ezt a folyamatot az AWS által biztosított módszertant, ajánlásokat, legjobb gyakorlatot figyelembe véve hajtottuk végre. Minden migrációs projektet a tesztrendszer kialakításával kezdünk.

Miután az üres EKS rendszer rendelkezésre állt, elkezdtük a funkcionálisan elengedhetetlen és kritikus elemek átmozgatását és tesztelését. Az alkalmazás-komponens átmozgatása a meglévő CD rendszer kiterjesztésével történt, hogy ez a rendszerelem is tesztelhetővé váljon. Ez szerencsére elenyésző módosítást igényelt az AWS CodeDeploy integrációjának köszönhetően, melyet korábban is CICD elemként használtak.

Ezek után lépésről-lépésre építettük fel a teljes alkalmazást, továbbá az alkalmazáshoz szorosan köthető Route53, Application LoadBalancer, Amazon RDS MySQL elemeket, régi és esetleg pazarló megvalósításokat eliminálva.

A tesztrendszer sikeres költöztetése és optimalizálása után minden CloudFormation-ben megvalósítható folyamatra template készült, hogy az éles rendszer a lehető leggyorsabban és zökkenőmentesen kialakításra kerülhessen.

A migrációnak köszönhetően EC2 generációváltás is történt, ami jelentős költségcsökkentést jelentett az ügyfélnek.

A rendszer infrastruktúra szintű vizsgálatára és a riasztási megoldásra a CloudWatch szolgáltatást alkalmaztuk. Az EKS rendszer felügyeletéhez pedig az ún. Container Insights nevű natív AWS megoldást vezettük be. A frontend WordPress rendszert és az alkalmazás mögött található RDS adatbázisokat pedig saját fejlesztésben, menedzselt szolgáltatással (TC2MS) megvalósított szkripttel abszolváltuk, amely resource tag és event alapú CloudWatch alarmok létrehozását végzi. Ezen rendszerünk által a munkatársak email-ben és Slack-ben egyaránt értesülni tudnak, ha egy adott erőforrás alarm állapotba került.

 

További esettanulmányaink

Media & Entertainment

Bauer Media

A Bauer Media a tulajdonába került ár- és termékösszehasonlító portálok ügyféladataiból kívánt az AWS segítségével elemzéseket készíteni marketing tevékenységei fejlesztéséhez.

Elolvasom 
Information Technology

ChemAxon

A ChemAxon AWS projektjeihez kívánt a felhő alapú szolgáltatásokról naprakész ismereteket szerezni.

Elolvasom 
Energy & Utility

E.ON

Az E.ON nagyívű felhőtranszformációs projekt keretében rendszereit, alkalmazásait kívánta korszerűsíteni a felhőtechnológia segítségével.

Elolvasom 
Financial Services

Fundamenta

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. új alkalmazásplatformját és frontend alkalmazásait kívánta a felhőben üzemeltetve megvalósítani.

Elolvasom 
Telecommunications

Magyar Telekom

A Magyar Telekom VMware alapú privát felhő megoldásához publikus felhőinformatikát és hibrid architektúrát tervezett implementálni.

Elolvasom 
Pharma

Richter

A Richter Gedeon egy AWS-re kifejlesztett alkalmazás hosztinghoz kért szakértői támogatást a TC2-től.

Elolvasom 
Telecommunications

Telenor

A Telenor célja a meglévő alkalmazásai és infrastruktúra platformja fejlesztését támogató felhőinformatikai architektúrák és szolgáltatások vizsgálata, értékelése volt.

Elolvasom 
Information Technology

Doqsys

A DOQSYS egy magasabb rendelkezésre állású és könnyebben üzemeltethető környezetet igényelt, mely erőforrás- és költségszempontból is rugalmasan követi az igényeket.

Elolvasom 
Telecommunications

Vodafone

A Vodafone magyar leányvállalata IT munkafolyamatainak legalább 40%-át kívánta a felhőben futtatni, ehhez keresett stratégiai partnert.

Elolvasom 
Food

ERBA – TE Food

Az Erba olyan agilis platformot keresett, amely standard működést, könnyű integrációt, alacsony költségű üzemeltetést, valamint gyors és globális skálázhatóságot biztosított.

Elolvasom 
Information Technology

Transcend

A Transcend meglévő, AWS alapú platformjának fejlesztésére és üzemeltetésére kérte fel a TC2-t.

Elolvasom 
Retail

Perfect Play

A Perfect Play WordPress/PHP alapú oldalait szerette volna hatékonyabban és üzembiztosabban működtetni.

Elolvasom 
Information Technology

Loxon Solutions

A Loxon Solutions banki ügyfeleinek keresett olyan ún. low-code platformot, amely termékeik bevezetését a legjobban támogatja.

Elolvasom 
Media & Entertainment

Endless Flux Labs

Az Endless Flux Labs nagy látogatottságú híroldalait jól skálázható felhő platformra tervezte migrálni.

Elolvasom 
Healthcare

Borsod Mentő Beteg-szállító Szolgálat

A Borsod-Mentő olcsó, nagy megbízhatóságú, HIPAA szabványnak megfelelő archiváló rendszer kialakítására keresett megoldást.

Elolvasom 
Financial Services

SEON

A SEON architekturális jellegű kihívásokkal találta szemben magát, amelyek megoldásához külső támogatást kért a TC2 szakértőitől.

Elolvasom 
Media & Entertainment

Jaystack / Bourne Assetbox

A Jaystack a Bourne assetbox tartalomszolgáltató új weboldalának üzembeállításához és üzemeltetéséhez kérte a TC2 szakértői segítségét.

Elolvasom 
Information Technology

Formula/400 Kft.

A Formula/400 új generációs - fintech biztosítási szolgáltatást nyújtó vállalatoknak készített - alkalmazásához a biztonságra és a skálázhatóságra fókuszáló, automatizált módon működő backend infrastruktúrát keresett.

Elolvasom 
Energy & Utility

ELMŰ

Az ELMŰ olyan felhő alapú technológiát keresett, amely lehetővé teszi az alkalmazások költséghatékony futtatását és támogatja az adatközpontból egy agilis szolgáltatásba történő migrációt.

Elolvasom 
Information Technology

EPAM

Az EPAM szakértői tevékenysége során az adattárház területen is korszerű, felhő alapú technológiát biztosít. Egy projektjéhez igényelt támogatást.

Elolvasom 
Information Technology

Instant CMR

Az instantCMR fuvarozással kapcsolatos mobil alkalmazásaihoz keresett magas rendelkezésre állású, biztonságos, felhő alapú menedzselt szolgáltatást és üzemeltetés támogatást.

Elolvasom 
Food

Intersnack

Az Intersnack korszerű, felhő alapú Big Data technológiákat alkalmaz, amelyekről a TC2 szakértőitől mélyebb tudást kívánt szerezni.

Elolvasom 
Information Technology

Inovivo Group (korábban Ness Hungary)

A Ness Hungary célja az volt, hogy ügyfelei számára versenyképes ajánlatot adhasson SAP rendszereik bevezetéséhez.

Elolvasom 
Retail

Web & App

Az e-commerce portált felkeresők, és az oldalon tranzakciókat kezdeményezők száma a külföldi oldalak nagyobb elérési adata miatt már jelentős terhelést jelentettek. Ennek hagyományos, „brute force” megközelítéssel a tradicionális VPS (szerver hoszting) központokban történő futtatását a Web & App többnyire már nagyon magas költségen sem tudta kezelni.

Elolvasom 
Information Technology

XS Matrix

Az XS Matrix fejlesztései AWS platformon futnak, amelyhez a TC2 egy modern, konténeres, natív felhőplatformot tervezett és valósított meg.

Elolvasom 
Media & Entertainment

ATV

A portál AWS platformra épül, ezért az ATV felkérte a TC2-t, hogy végezze el a portál értékelését a legjobb gyakorlatok (best practice) szerint.

Elolvasom