Information Technology

Inovivo Group (korábban Ness Hungary)

A Ness Hungary célja az volt, hogy ügyfelei számára versenyképes ajánlatot adhasson SAP rendszereik bevezetéséhez.

A kihívás

A Ness Hungary SAP rendszereket vezetett be ügyfelei részére, a stratégiai tervezéstől a megvalósításon át az üzemeltetés támogatásig. A jelentős hazai és regionális piaci versenyben fontos, hogy a versenyképes ajánlat, mely többnyire alacsonyabb árat jelent, semmiképpen se okozzon minőségcsökkenést, sőt a Ness Hungary jobb, rugalmasabb munkával nyerje el az ügyfelek bizalmát. Hogy ez megvalósulhasson, a hatékonyságot jelentősen növelni kellett, a ráfordítási idő és a költségek drasztikus csökkentése révén.

Mivel ügyfelei világos igényt fogalmaztak meg az SAP rendszerek alacsonyabb bevezetési- és üzemeltetési költségeivel, valamint a használat alapú költségekkel kapcsolatban, így a Ness Hungary SAP kompetenciája mellett ügyfelei pozitívan fogadták az AWS alapú platform javaslatot, hiszen a felsorolt jogos igényekkel a tradicionális földi, vagy hosztolt informatika nehezen, vagy nem tud lépést tartani. Az SAP rendszerek alatti tradicionális informatikai rendszerek skálázása ugyanis kiemelkedően költséges, fenntartásuk és működtetésük időt rabló, és összességében nem ad olyan rugalmasságot, amelyet az ügyfelek üzleti igényei diktálnak.

A Ness Hungary meg akarta találni azt a felhő alapú informatikai technológiát és annak szakértőjét, akivel együttműködve lehetővé teheti ügyfelei számára az S/4HANA ERP rendszer nemcsak költséghatékony, de agilis, az üzleti csúcsok kiszolgálását is kezelő használatát. A Ness Hungary a felhő alapú számítástechnika, nevezetesen az SAP AWS platformon való használatával látta ezt a kihívást teljesíthetőnek. Egyrészt azzal, hogy saját fejlesztési célú környezeteit a felhőbe helyezte, másrészt azzal, hogy ismereteket szerzett az AWS használatával kapcsolatban, hogy az ügyfeleinél végzendő munka is hasonló hatékonyságú lehessen.

A megoldás

A TC2 kialakított a Ness Hungary számára egy olyan agilis infrastruktúra platformot (S/4HANA ERP rendszer bevezetéséhez), amely ügyfeleinek sikere szempontjából is kiemelten fontos. A megvalósított AWS infrastruktúra természetesen jelentősen csökkentette az SAP rendszer infrastrukturális és üzemeltetési költségeit, de a hatékony munkavégzés eredményeként a rendszerbevezetés, a rendszerek frissítése, továbbfejlesztése is lényegesen olcsóbb lett a tradicionális informatikához képest. A Ness Hungary és ügyfelei elérik mindazokat az előnyöket, amelyeket az AWS szolgáltatások nyújtanak. Nem lesz többé szükség hardver beszerzésre és üzembe állításra, így az SAP szoftverek bevezetésének és a rendszer későbbi módosításának időigénye napokban mérhető, szemben a korábbi hetekkel, hónapokkal.

 

További esettanulmányaink

Financial Services

ReCasher

Ügyfelünknek egy rugalmasan bővíthető konténerizált platformra volt szüksége. A termék - pénzügyi megoldás lévén - szigorú kártyakezelési szabványoknak kellett, hogy megfeleljen.

Elolvasom 
Media & Entertainment

Bauer Media

A Bauer Media a tulajdonába került ár- és termékösszehasonlító portálok ügyféladataiból kívánt az AWS segítségével elemzéseket készíteni marketing tevékenységei fejlesztéséhez.

Elolvasom 
Information Technology

ChemAxon

A ChemAxon AWS projektjeihez kívánt a felhő alapú szolgáltatásokról naprakész ismereteket szerezni.

Elolvasom 
Energy & Utility

E.ON

Az E.ON nagyívű felhőtranszformációs projekt keretében rendszereit, alkalmazásait kívánta korszerűsíteni a felhőtechnológia segítségével.

Elolvasom 
Financial Services

Fundamenta

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. új alkalmazásplatformját és frontend alkalmazásait kívánta a felhőben üzemeltetve megvalósítani.

Elolvasom 
Telecommunications

Magyar Telekom

A Magyar Telekom VMware alapú privát felhő megoldásához publikus felhőinformatikát és hibrid architektúrát tervezett implementálni.

Elolvasom 
Pharma

Richter

A Richter Gedeon egy AWS-re kifejlesztett alkalmazás hosztinghoz kért szakértői támogatást a TC2-től.

Elolvasom 
Telecommunications

Telenor

A Telenor célja a meglévő alkalmazásai és infrastruktúra platformja fejlesztését támogató felhőinformatikai architektúrák és szolgáltatások vizsgálata, értékelése volt.

Elolvasom 
Information Technology

Doqsys

A DOQSYS egy magasabb rendelkezésre állású és könnyebben üzemeltethető környezetet igényelt, mely erőforrás- és költségszempontból is rugalmasan követi az igényeket.

Elolvasom 
Telecommunications

Vodafone

A Vodafone magyar leányvállalata IT munkafolyamatainak legalább 40%-át kívánta a felhőben futtatni, ehhez keresett stratégiai partnert.

Elolvasom 
Food

ERBA – TE Food

Az Erba olyan agilis platformot keresett, amely standard működést, könnyű integrációt, alacsony költségű üzemeltetést, valamint gyors és globális skálázhatóságot biztosított.

Elolvasom 
Information Technology

Transcend

A Transcend meglévő, AWS alapú platformjának fejlesztésére és üzemeltetésére kérte fel a TC2-t.

Elolvasom 
Retail

Perfect Play

A Perfect Play WordPress/PHP alapú oldalait szerette volna hatékonyabban és üzembiztosabban működtetni.

Elolvasom 
Information Technology

Loxon Solutions

A Loxon Solutions banki ügyfeleinek keresett olyan ún. low-code platformot, amely termékeik bevezetését a legjobban támogatja.

Elolvasom 
Media & Entertainment

Endless Flux Labs

Az Endless Flux Labs nagy látogatottságú híroldalait jól skálázható felhő platformra tervezte migrálni.

Elolvasom 
Healthcare

Borsod Mentő Beteg-szállító Szolgálat

A Borsod-Mentő olcsó, nagy megbízhatóságú, HIPAA szabványnak megfelelő archiváló rendszer kialakítására keresett megoldást.

Elolvasom 
Financial Services

SEON

A SEON architekturális jellegű kihívásokkal találta szemben magát, amelyek megoldásához külső támogatást kért a TC2 szakértőitől.

Elolvasom 
Media & Entertainment

Jaystack / Bourne Assetbox

A Jaystack a Bourne assetbox tartalomszolgáltató új weboldalának üzembeállításához és üzemeltetéséhez kérte a TC2 szakértői segítségét.

Elolvasom 
Information Technology

Formula/400 Kft.

A Formula/400 új generációs - fintech biztosítási szolgáltatást nyújtó vállalatoknak készített - alkalmazásához a biztonságra és a skálázhatóságra fókuszáló, automatizált módon működő backend infrastruktúrát keresett.

Elolvasom 
Energy & Utility

ELMŰ

Az ELMŰ olyan felhő alapú technológiát keresett, amely lehetővé teszi az alkalmazások költséghatékony futtatását és támogatja az adatközpontból egy agilis szolgáltatásba történő migrációt.

Elolvasom 
Information Technology

EPAM

Az EPAM szakértői tevékenysége során az adattárház területen is korszerű, felhő alapú technológiát biztosít. Egy projektjéhez igényelt támogatást.

Elolvasom 
Information Technology

Instant CMR

Az instantCMR fuvarozással kapcsolatos mobil alkalmazásaihoz keresett magas rendelkezésre állású, biztonságos, felhő alapú menedzselt szolgáltatást és üzemeltetés támogatást.

Elolvasom 
Food

Intersnack

Az Intersnack korszerű, felhő alapú Big Data technológiákat alkalmaz, amelyekről a TC2 szakértőitől mélyebb tudást kívánt szerezni.

Elolvasom 
Retail

Web & App

Az e-commerce portált felkeresők, és az oldalon tranzakciókat kezdeményezők száma a külföldi oldalak nagyobb elérési adata miatt már jelentős terhelést jelentettek. Ennek hagyományos, „brute force” megközelítéssel a tradicionális VPS (szerver hoszting) központokban történő futtatását a Web & App többnyire már nagyon magas költségen sem tudta kezelni.

Elolvasom 
Information Technology

XS Matrix

Az XS Matrix fejlesztései AWS platformon futnak, amelyhez a TC2 egy modern, konténeres, natív felhőplatformot tervezett és valósított meg.

Elolvasom 
Media & Entertainment

ATV

A portál AWS platformra épül, ezért az ATV felkérte a TC2-t, hogy végezze el a portál értékelését a legjobb gyakorlatok (best practice) szerint.

Elolvasom