Amazon Web Services
SAP on AWS
TC2

SAP on AWS

2023.09.07.
tc2

Az SAP-rendszerek világszerte számos vállalat mindennapi folyamataiban játszanak kulcsszerepet. Mivel üzletileg kritikus rendszerekről van szó, speciális infrastrukturális platformot és rendkívül magas rendelkezésre állást igényelnek.

Az SAP HANA bevezetésével és az alternatív adatbázisok SAP-támogatásának megszüntetésével a következő 5-10 évben vállalatok százai számára lesz elengedhetetlen a platformváltás. Ez azonban hagyományos környezetben kockázatos projekt lehet az infrastruktúra becslésének, beszerzésének és életciklus-követésének nagyságrendje miatt. 

Az AWS az SAP-val 2008 óta fennálló globális technológiai partnerségnek köszönhetően robusztus és megbízható megoldásokat kínál számos SAP-tanúsított rendszerspecifikációhoz (pl. instance típusok, méretezés, HA- és DR-minták), valamint számos SAP-specifikus szolgáltatást nyújt, hogy a vállalkozások kihasználhassák mindkét platform előnyeit. 

 

SAP on AWS graph

Mit tud nyújtani az AWS?

 

AW

 

Telepítés nem hetek/hónapok, hanem percek alatt:  

Soha nem volt még ilyen egyszerű egy SAP-környezet telepítése, mint az AWS-en. Az SAP-megoldásokhoz előre konfigurált Amazon Machine Images (AMI), félautomata eszközök (például Launch Wizard) és Infrastructure as a Code eszközök (például AWS CloudFormation vagy Terraform) segítségével percek alatt felépítheti rendszerét.  

A tényleges igényhez igazodó méretezés: 

Az AWS lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy SAP-rendszereiket a változó igények alapján szükség szerint fel- vagy lefelé skálázzák. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások könnyedén hozzáadhatnak több erőforrást, amikor szükségük van rá, majd visszavehetik, amikor az igény csökken. Ez segít pénzt megtakarítani azáltal, hogy csak a szükséges erőforrásokért fizetnek.  

Megbízhatóbb működés:  

Az AWS-en bármilyen RTO/RPO értéket elérhet az SAP-rendszer számára, akár nulla közeli leállási időt is, kiválasztva a vállalkozás számára legmegfelelőbb HA- vagy DR-mintákat.  

Javítja a biztonságot:  

Az AWS számos biztonsági funkciót biztosít az SAP-rendszerek védelméhez. Ezek közé tartoznak az olyan hálózati biztonsági funkciók, mint az Amazon Virtual Private Cloud (VPC), valamint a nyugvó és a tranzit adatok titkosítási lehetőségei.  

Monitoring és irányítás:  

Az AWS eszközöket biztosít a felhőben futó SAP-rendszerek felügyeletéhez és kezeléséhez. Ez olyan funkciókat foglal magában, mint az Amazon CloudWatch a rendszer mérőadatainak nyomon követésére.  

Integráció más AWS-szolgáltatásokkal:  

Az AWS lehetővé teszi az SAP-rendszer integrálását más AWS-szolgáltatásokkal (például gépi tanulás, Big Data, analitika, IoT) az üzleti folyamatok fejlesztése érdekében. 

Költséghatékonyság:  

Az AWS felhőszolgáltatások lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy csökkentsék a szerverinfrastruktúra és a karbantartás költségeit. Az AWS-en futó SAP-rendszerek gyorsan és egyszerűen kihasználják az AWS által kínált skálázhatóság és rugalmasság előnyeit, ami csökkenti a fejlesztési, karbantartási és licencelési költségeket.  

Az „on-premise” licenc, amely szükséges az AWS-en futtatott hiperskálázóhoz, a végfelhasználók számára is a legrugalmasabb SAP-környezetet biztosítja.  

Hogyan segíthet a TC2 SAP-rendszerének AWS-en történő migrációjában vagy telepítésében?  

Az AWS Migration Competency partnerségének, valamint az „SAP on AWS Specialty” tanúsítvánnyal rendelkező mérnökeinek köszönhetően a TC2 komoly tapasztalattal, szakmai tudással és kiforrott módszerekkel rendelkezik azzal kapcsolatban, hogyan lehet megbízható és robusztus SAP-rendszereket migrálni és/vagy telepíteni az AWS-en, amelyek megfelelnek az AWS legjobb gyakorlatainak, a megfelelési követelményeknek és az ügyfelek elvárásainak egyaránt.