Amazon Web Services

Teltház az Awesome Day budapesti állomásán

2019.10.17.
tc2

Technikai megoldásokat, hazai és nemzetközi cloud sikertörténeteket mutatott be az AWS és a TC2.

A felhő szolgáltatások iránt itthon is egyre nagyobb a kereslet: az IDC adatai szerint a nemzetközi felhő piac éves átlagos növekedése 22%, az IaaS + PaaS tekintetében pedig a magyar piacon is ugyanekkora arányú a növekedés. A nemzetközi viszonyokat tekintve a jelenlegi alkalmazások 45%- a megy a felhőbe a jobb skálázhatóság miatt, a felhőbe migrálásnak pedig nem elsősorban az alacsony költség, hanem az agilitás és elaszticitás az oka.

Az AWSome Day Global Series konferenciát az Amazon Web Services a nemrég AWS Advanced partnerséget kapott TC2-vel közösen szervezte meg. Az eseményen a cloud szerepét több oldalról mutatták be: a mai kor igényeit kielégítő üzleti alkalmazásoknak gyakran előre nem látható mértékű skálázhatósággal kell működni. Ugyanakkor az alkalmazásokban lévő szolgáltatások és funkciók napi szintű fejlesztése is elvárás. Ezek az alkalmazások az elvárt agilitást microservice architektúrával és automatizációval tudják könnyebben elérni, így kis egységként fejleszthetők, tesztelhetők és skálázhatók – a régi időkben nagy, monolitikus egységként megírt szoftverekkel szemben. A microservice alapú alkalmazások fejlesztését, tesztelését és üzemeltetését nagyban segítik a publikus felhőinformatika által biztosított menedzselt szolgáltatások, így egy adott vállalat IT szakemberei a szellemi termék fejlesztésére koncentrálhatnak, a platform kiépítés, üzemeltetés feladatai nagyrészt lekerülnek a vállukról.

Az idei AWSome Day újdonsága volt, hogy az AWS-től két nemzetközi szakértő is előadott: Vladimir Simek (AWS Senior Solutions Architect) a szlovák Pixel Federation, és a cseh Moneta Money Bank példáján keresztül mutatta meg, hogy régiós szinten milyen sikertörténetek születtek a felhő használattal. Enrique Duvós (AWS, Head of EMEA Evangelism) a mesterséges intelligencia digitalizációban betöltött szerepét járta körbe. A 465 vendég között informatikai vezetők, fejlesztők, üzleti elemzők, adatelemzők is részt vettek. Az esemény főszponzora a Palo Alto Networks volt, ezüst támogatója a VMware Magyarország, bronz támogatója a Clico Hungary.

A résztvevők visszajelzései szerint a rendezvény lehetőséget adott új szakterületek, és piaci trendek megismerésére, valamint megismerhették az elérhető szakértőket. A vélemények szerint kiemelkedően fontos volt megérteni, hogy a tradicionális IT-ban az kérdés, hogy mennyi az erőforrás kidobás, míg a cloud-nál az, hogy mennyire jó az optimalizálás, skálázás.

Az esemény prezentációi alább elérhetőek, az AWSome Day előadásokról felvétel készült, melyeket a következő hetekben a TC2 Linkedin és Facebook oldalán lehet megnézni.

Az AWSome Day konferencia fotói az alábbi linkről érhetőek el: http://bit.ly/33jetN2

Előadások tartalma:

Securing your cloud journey

Drive digital transformation using AI

VMware cloud on AWS

AWS use cases from the CEE region

Modern adat platformok

Egy nagyvállalat első lépései a felhő felé

Use case: TE Food

Go/no go! Cloud Migration Strategies

Cloud infrastructure trends

Containers and serverless technologies in AWS

További Híreink

Amazon Web Services
vmware

VMware on AWS banki környezetben 

2022.02.18.
tc2

A VMware Cloud on AWS (VMC) jó megoldás a VMware alapon működő on-premise infrastruktúra publikus felhő irányba történő kiterjesztésére. Magda Tamás összefoglalója.

Elolvasom 
Amazon Web Services

AWS Well-Architected Framework

2021.11.18.
tc2

Ahogy on-premise környezetben, a felhőben is érdemes bizonyos időközönként a cloud infrastruktúra működését felülvizsgálni,  újra gondolni, felújítani. A folyamat lehetőséget biztosít a cloud környezetben gyorsan változó technológiai környezet vállalatspecifikus előnyeinek átgondolására.

Elolvasom 
Amazon Web Services

Így költöztesse vállalatát a felhőbe

2021.06.21.
tc2

Posztunkban a felhő migráció fázisai mellett beszélünk a migrációt kiváltó mozgatórugókról, a felhőszolgáltatás előnyeiről és bizonyos esetekben a korlátairól is, írunk a cloud technológia üzleti és szervezeti megtérüléséről, a költség előnyről, és röviden azt is összefoglaltuk, hogy mindebben hogyan tud a TC2 csapata segíteni

Elolvasom 
Amazon Web Services

Az adatvezérelten működő szervezetek

2021.06.07.
tc2

A TC2 olyan AWS szolgáltatásokkal támogatja ügyfeleit, amelyekkel megvalósítható az ún. adat-alapú tervezés és üzletmenet, majd végső soron egy folyamatosan fejlődő, ún. data driven, azaz adatvezérelt szolgáltatási modell alakítható ki.

Elolvasom