Amazon Web Services
TC2

Költségcsökkentés a felhővel

2020.07.01.
tc2

Július 8-án az AWS és a TC2 'Cost Savings' témában tart ingyenes webinart. Az előadást a TC2 társalapítója és ügyvezetője, Révész Róbert tartja.

A Covid-19 rengeteg szektort megállásra kényszerített, a felhő iparág azonban látványos emelkedésbe kezdett. Ennek hátterében több tényező áll: az elaszticitás, skálázhatóság mind olyan tulajdonságok, melyek a technológiát alkalmassá teszik arra, hogy ne csak innovációk IT ökoszisztémáját támogassa, hanem válsághelyzetben is stabilitást, és egyben gyors reagálási lehetőséget nyújtson. A költséghatékonyság nem egyedül a konkrét költségcsökkentéssel valósulhat meg, mivel a termelékenységi hatékonyság és az üzleti agilitás is változhat. Július 8-án az AWS és a TC2 ingyenes webinárja körbejárja, hogy milyen szemléletet szükséges elsajátítani ahhoz, hogy a ’cloud economics’ minden előnyét a gyakorlatban is alkalmazzuk.

Az AWS Cloud Value Framework többszáz esettanulmány alapján alakították ki annak érdekében, hogy a vállalatok számára mérhető legyen a cloud üzleti értéke, elemei: a költségcsökkentés, a munkaerő és működési hatékonyság, az üzleti agilitás. Ezen értékek mentén lehet mérni, hogy milyen megtérülése van a felhő alkalmazásának.

A TC2 összeállított egy listát, mely segíthet abban, hogy válsághelyzetben milyen döntéseket érdemes átvizsgálni, melyek hozzájárulnak a költségcsökkentéshez:

  • megoldható-e a lefelé skálázás, vagyis downscaling,
  • transzparens-e a költségszerkezet és
  • azon lehet-e változtatni?
  • tudom-e csökkenteni a TCO-t (Total Cost of Ownership)?

További Híreink

Amazon Web Services
vmware

VMware on AWS banki környezetben 

2022.02.18.
tc2

A VMware Cloud on AWS (VMC) jó megoldás a VMware alapon működő on-premise infrastruktúra publikus felhő irányba történő kiterjesztésére. Magda Tamás összefoglalója.

Elolvasom 
Amazon Web Services

AWS Well-Architected Framework

2021.11.18.
tc2

Ahogy on-premise környezetben, a felhőben is érdemes bizonyos időközönként a cloud infrastruktúra működését felülvizsgálni,  újra gondolni, felújítani. A folyamat lehetőséget biztosít a cloud környezetben gyorsan változó technológiai környezet vállalatspecifikus előnyeinek átgondolására.

Elolvasom 
Amazon Web Services

Így költöztesse vállalatát a felhőbe

2021.06.21.
tc2

Posztunkban a felhő migráció fázisai mellett beszélünk a migrációt kiváltó mozgatórugókról, a felhőszolgáltatás előnyeiről és bizonyos esetekben a korlátairól is, írunk a cloud technológia üzleti és szervezeti megtérüléséről, a költség előnyről, és röviden azt is összefoglaltuk, hogy mindebben hogyan tud a TC2 csapata segíteni

Elolvasom 
Amazon Web Services

Az adatvezérelten működő szervezetek

2021.06.07.
tc2

A TC2 olyan AWS szolgáltatásokkal támogatja ügyfeleit, amelyekkel megvalósítható az ún. adat-alapú tervezés és üzletmenet, majd végső soron egy folyamatosan fejlődő, ún. data driven, azaz adatvezérelt szolgáltatási modell alakítható ki.

Elolvasom