Menu

VMware Cloud on AWS

Csak az on-premise, vagy csak a felhő?

A válasz a legtöbb esetben az “egyik sem”. A vállalatok számára kiemelten fontos kérdés, hogyan lehetséges az informatikai munkafolyamatokat megosztani a klasszikus “földi” Informatika és a publikus felhő között, illetve, hogy lehet a legegyszerűbben a publikus felhőbe mozgatni munkafolyamatokat. Az ún. SDDC koncepció mögött pontosan annak a lehetősége áll, hogy a virtualizált infrastruktúra lehetőséget biztosít a számítástechnikai erőforrásoknak a privát-, publikus, vagy hibrid felhőbe történő migrációjára, az igényeknek megfelelően.

Mindenből a legjobbat

A különböző metrikák alapján ma a világ legelterjedtebb és legelfogadottabb virtualizációs megoldása a VMware, míg a publikus felhő világát messze-magasan az Amazon Web Services (AWS) vezeti. Így triviálisan jó útnak mutatkozott a két gigász közös fejlesztése, amely eredményeként a két platform között zökkenőmentes együttműködést alakítottak ki a mérnökök.

Teljes VMware funkcionalitás

A VMware Cloud on AWS termék a VMware teljes SDDC portfólióját megvalósítja az AWS virtuális szerverein (bare-metal). A vállalatok számára nagy könnyebbséget jelent, hogy nem kell külön IT csapat arra, hogy futtassa a hypervisor réteget vagy menedzselje, monitorozza, verzió kezelje, frissítse az alatta lévő teljes IT stack-et.

Tipikus jó, értékes felhasználási lehetőségek

  • Kiterjeszti gépterme képességeit és alkalmazásai erőforrásait igény szerint skálázhatók fel, vagy le
  • Költséghatékony és nagy rendelkezésre állású katasztrófa-környezet kialakítása
  • Hatékony fejlesztő/tesztelő környezetek kialakítása...stb.

A VMware Cloud on AWS legfőbb előnyei

Kétségtelen, hogy az AWS az egyik legjobb választás a masszív infrastruktúrák automatizálásában. A VMware Cloud on AWS-ben az API hívások közvetlenül az AWS virtuális infrastruktúrát szólítják meg, így biztosítva a teljes VMware SDDC stack-re a szolgáltatás kialakítás, üzemeltetés és üzemeltetés támogatás teljes automatizálását.

A szolgáltatás a világ minden részén elérhetővé válik (2018. végére world-wide szolgáltatás elérés), így elérhető lesz pl. a hibrid felhő, az alkalmazás folyamatok felhőbe migrációja, vagy a zökkenőmentes katasztrófa környezetek automatizált kialakítása is.

A VMware Cloud on AWS egyik kiemelkedő előnye pont az, hogy működése során a meglévő adatközpontokhoz hasonló operatív modellt kínál a szervezetek számára. A meglévő adatközponti működéshez képest minimális tanulással ugyanazon szolgáltatások ugyanúgy vehetők igénybe, mint addig, hiszen ugyanarról VMware vSphere-ről beszélünk ezek után is. A VMware Cloud on AWS egyszerűsíti az informatikai üzemet és a működést a többi AWS szolgáltatással együtt biztosítja.

  • A jelenlegi és korábbi VMware beruházások védelmét biztosítja: ugyanazt a VMware SDDC technológiát tartalmazza (vSphere, vSAN, NSX és vCenter) a klasszikus “földi” és az AWS felhő informatika között
  • A hibrid felhő minden előnyét hordozza
  • Az AWS szolgáltatásokkal integráltan működik: így a VMware nagy számban elér AWS szolgáltatásokat, mint pl.: compute, adatbázis, fejlett analitika, IoT, AI, biztonság, alkalmazás szolgáltatások…stb.
  • Powered by AWS

Miért jó ez a vállalatának?

A Total Cloud Consulting magasan képzett mérnökei jelentős szakértelemmel rendelkeznek a hibrid informatikai rendszerek tervezése, megvalósítása, optimalizálása és üzemeltetés támogatása terén.

A hibrid felhő kialakításával megnyerhető előnyöket a Total Cloud Consulting szakemberei úgy alakítják ki, hogy a vállalat üzleti karakterisztikáját a legjobban szolgálja akár állandó, akár változó erőforrás, kapacitás igény áll elő.

Az így kialakított rendszerek nem csak azt biztosítják, hogy a mindenkori igényeket rugalmasan lefedik, de azt is, hogy Ügyfeleink csak azért fizetnek, amit valójában igénybe vesznek.

MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKKAL BÍZHAT MEG BENNÜNKET?

A felhő informatika kialakításában a szakértelem a legfontosabb ismérv. Az AWS egy egyedülállóan hatékony megoldás, segítünk, hogy hasznosítani tudja.
Tervezünk, megvalósítunk, üzemeltetünk.

Szolgáltatásaink