Menu

Nagyméretű imagek olcsó tárolása, átméretezése, felhasználása a felhőben

A mai tartalmak az Interneten egy aktuális (2017) statisztika szerint az alábbi megoszlást mutatják a HTTP Archive statisztikái szerint.

Természetesen ez nem az mutatja, hogy a videó file-ok mérete ilyen kicsi, hanem az összes WEB oldal letöltés esetén a különböző tartalom típusok hogyan oszlanak meg átlagosan. A videók egyedi mérete sokkal nagyobb, de az előfordulási arányuk sokkal alacsonyabb, mint a képeké. Ehhez a statisztikához az is hozzátartozik, hogy nem mindig minden képet töltenek le a mai böngészőprogramok. Az ún. reszponzív oldalak, azaz az olyan oldalak, amelyek figyelembe veszik a megjelenítő eszköz (telefon, tablet, notebook) képernyőjének méretét, a képek több méretű változatát is előállítják és a képernyő, megjelenítő méretének megfelelő nagyságú képet töltik le. Ezzel azonban a képek tárolási igénye növekszik.

Mit ajánl vállalatának a Total Cloud Consulting?

Az AWS szolgáltatásai közül sok felhasználható a WEB tartalmak előállítására, tárolására, átalakítására és elérhetővé tételére. Ezek a szolgáltatások a Total Cloud Consulting szakmai segítségével optimális és gazdaságos megoldást adnak a modern Internetes megjelenés biztosítására.

  • Az AWS Simple Storage Serivces (S3) egy nagy megbízhatóságú Interneten közvetlenül elérhető objektum (szöveg, kép, hang, videó) tároló szolgáltatás.
  • Az AWS Cloudfront szolgáltatása egy elosztott világméretű tartalom közvetítő szolgáltatás (CDN – Content Delivery Network), amely a különböző tartalmak könnyű és gyors elérést teszi lehetővé.
  • Az AWS Lambda szolgáltatása, lehetővé teszi a feltöltött tartalmak átméretezését, módosítását, optimalizálását és csak akkor kell fizetni érte, ha erre szükségünk van.
  • Az AWS Elastic Transcoder szolgáltatása lehetővé teszi a különböző forrásból származó hang és videó anyagok átméretezését, formátumának konvertálását, például mobil telefonok számára is könnyen lejátszható formára hozását.

Miért a Total Cloud Consulting?

Ezekből az AWS szolgáltatásokból a Total Cloud Consulting segítségével gazdaságos módon megoldható egy hatékony a modern mai elvárásoknak megfelelő tartalom előállítás, tárolás és szétosztás.

MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKKAL BÍZHAT MEG BENNÜNKET?

A felhő informatika kialakításában a szakértelem a legfontosabb ismérv. Az AWS egy egyedülállóan hatékony megoldás, segítünk, hogy hasznosítani tudja.
Tervezünk, megvalósítunk, üzemeltetünk.

Szolgáltatásaink