Menu

Mentés, visszaállítás, archiválás

Tradicionálisan két fajta metódust alkalmaz az általános informatika. Lemezről szalagra mentést, vagy lemez és lemez közötti replikációt. A felhasznált és előállított adatok mennyiségének elképesztő iramú növekedése mindkét esetben teljes odafigyelést, nagyfokú humán erőforrás terhelést jelent. 

Szalagos mentés

A mentési eljárásokban annak ellenőrzése, hogy a mentés fut-e, időben és hibátlanul lezárult-e, messze nem az innovatív szemléletű informatika területe. A szalagos mentésben nemcsak a vezérlés és a média magas költségű, de visszaállítási igény esetében kifejezetten komplex és időt rabló folyamat. A lemezek és / vagy file szerverek közötti replikáció a szalagos mentésnél gyorsabb, korszerűbb eljárás. 

Kapcitás duplázás

Leggyakrabban előforduló helyzetben a vállalatok egyszerűen megduplázzák tároló kapacitásaikat lokálisan, vagy co-location szolgáltató bevonásával. Ebben az esetben úgynevezett pillanatképeket (snapshot) állítanak elő és meghatározott időnként, hálózaton keresztül átküldik a másodlagos „telephelyre”. Teljesítmény és biztonság szempontjából ez egy megfelelő alternatíva. Ugyanakkor kimagaslóan magas ára van a duplikált infrastruktúra felépítésének és a szükséges szoftver licenszek megvásárlásának.

A felhő alapú mentő és visszaállító rendszereket úgy tervezték, hogy 

  • az elvárt biztonsági és megfelelőségi szabványoknak,
  • iparági előírásoknak messzemenően megfeleljenek.

Ezen rendszerek kialakításában az alacsony tőke költség mellett a menedzselhetőség, skálázhatóság és tartósság jelenti a kiemelkedő előnyöket az on-premise infrastruktúrák és host-olt szolgáltatások kialakításával szemben.

Az informatika termelő kapacitás

Csak annyit fizessen, amennyit használ. Az informatikai termelő kapacitás akkor is rendelkezésére állhat, ha Ön nem tervez informatikai beruházást. Pénzügyi forrásait fordítsa üzletfejlesztésre. 

MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKKAL BÍZHAT MEG BENNÜNKET?

A felhő informatika kialakításában a szakértelem a legfontosabb ismérv. Az AWS egy egyedülállóan hatékony megoldás, segítünk, hogy hasznosítani tudja.
Tervezünk, megvalósítunk, üzemeltetünk.

Szolgáltatásaink