Menu

Hatékony fejlesztés, tesztelés

A fejlesztő csapatokkal kapcsolatos legfontosabb elvárások

  • magas minőségben, gyorsan és 
  • a legrövidebb idő alatt állítsák elő a szoftver terméket, vagy annak egy újabb változatát az éles üzemű működéshez, vagy a piaci bevezetéshez

Függetlenül a fejlesztendő szoftver típusától, a megfelelő fejlesztő eszközök, és tesztelési gyakorlatok jelentős hatást gyakorolnak fejlesztés eredményére. A fejlesztés hatékonyságát legalább ennyire befolyásolja a korlátosan rendelkezésre álló IT erőforrások köre is (idő, pénz, erőforrás hozzáférés).

Beszéljünk fejlesztési fázisokról, vagy teszt futásokról, csak azokat az erőforrásokat használja és addig, amiket a feladat igényel.

A jelentékeny költség megtakarításon túl további működési hatékonyság fejlesztés érhető el azzal, hogy az AWS felhasználó percek alatt igénybe veheti a szükséges erőforrásokat, nem kell heteket, hónapokat arra várni, hogy leszállítsák és üzembe helyezzék a feladatokhoz szükséges hardver erőforrásokat.

Az AWS az alábbi főbb fejlesztési eszköz komponenseket szolgáltatja a fejlesztési fázisban:

  • Source Code Repository: rendelkezésre állás és adatainak tartós, verzió kontrollált elérhetősége
  • Igény alapú fejlesztői környezet: megállítható vs. megszüntethető szerver instanciák
  • AWS API és IDE integráció: különböző AWS SDK-k az alkalmazás integrációhoz, számos programozási nyelven és mobil platformokon is

Build fázis támogatása

A BUILD fázis többféle bonyolult lépésből áll, amelyek különféle erőforrás függőségeket hordoznak akár eltérő CPU architektúrákra, platformokra, vagy operációs rendszerekre. A teljes BUILD folyamat így akár órákig is eltarthat, aminek a fejlesztési agilitásra közvetlen hatása van. Különösen ott, ahol „Continuous Integration”-t alkalmaznak. 

Folyamatos deployment

A legjobban teljesítő fejlesztési szervezetek egyesítik a „Continuous Integration”-t és a „Continuous Delivery”-t, amelynek megvalósítása nem triviális. Az AWS beépített szolgáltatásával (Code Pipeline) hatékonyan és gyorsan tereli a szoftver kódot a „staging”-től a tesztelésen át a kibocsájtás folyamatáig. A folyamat lépések sztenderd és automatizált módon biztosítják a magas szintű hatékonyságot.

Az AWS a fejlesztői közösség számára biztosítja a legújabb eszközöket, így a konténereket használó „microservice”-ek építését is.

Ezen eszközök használatával az AWS lehetővé teszi, hogy olyan egyszerűen történjen a lokális fejlesztési környeztek felhőbe mozgatása, ahogyan az eddig elképzelhetetlen volt.

Tesztelés

A szoftverfejlesztés egyik legfontosabb fázisa a tesztelés, ami nem csak a minőség ellenőrzésre, de a hibák korai és jóval olcsóbb kijavítására fókuszál. A különböző tesztelési formák mindegyikére igaz, hogy jelentékeny erőforrást igényelnek, de kizárólag a teszt futások limitált időszakában. Azon túl, hogy a teszt környezetek gyakran változnak, és minden esetben különböznek, eltérő és különböző erőforrás igényük van. 

PAYGO

Az AWS Pay-as-You-Go modellben használat alapon vehet igénybe erőforrásokat, amely így kiválóan megfelel a nem mintázható (ad-hoc) igényeknek.

Miért hatékony az AWS alapú fejlesztés, tesztelés?

Az AWS egy olyan - programozási nyelvtől és operációs rendszertől - független platform, ahol rendszer rugalmassága lehetővé teszi, hogy projektjeire fókuszáljon, ne pedig meglévő infrastruktúrája fenntartására és üzemeltetésére.

MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKKAL BÍZHAT MEG BENNÜNKET?

A felhő informatika kialakításában a szakértelem a legfontosabb ismérv. Az AWS egy egyedülállóan hatékony megoldás, segítünk, hogy hasznosítani tudja.
Tervezünk, megvalósítunk, üzemeltetünk.

Szolgáltatásaink