Menu

Automatizált konténerizáció

Miért jelent előnyt konténerizálni az alkalmazásainkat?

Függetlenül az alkalmazások cél platformjától (kivéve némely hagyományos alkalmazást) mára a konténerek jelentik a megfelelően jó megoldást az alkalmazások különböző környezetekben történő futtatására. Ugyanis a konténerek "semlegesítik" a különböző környezetek által - az operációs rendszerrel, illetve az alatta futó teljes informatikai infrastruktúrával szemben - támasztott elvárások okozta fejfájást. Az alkalmazások működtetéséhez szükséges cél platformok rendkívül változatosak lehetnek, kezdve a fejlesztői notebook-től egészen a fizikai géptermekig, felhő platformokig (publikus, privát), vagy mind egyben. A konténerek esetében ez a fejfájás feledhető, futhat a konténerizált alkalmazás bárhol, ami így igen jelentős segítséget biztosít az alkalmazások (át)mozgathatóságában egyik platformról a másikra, rugalmasan.

A legfőbb előnyt a konténer technológia úgy biztosítja, hogy eltünteti a környezet által támasztott függőségeket, így a fejlesztés, tesztelés és alkalmazás bevezetés folyamatának hatékonysága jelentősen fejlődik. A tesztelők így sokkal inkább a jobb funkciók kialakítására fordíthatják idejüket és figyelmüket.

Több konténer, több host...

Ahogy a konténerek az informatikai környezetek szerves részévé váltak, kialakult a vállalatok igénye, hogy ezek működtetéséhez, menedzseléséhez a megfelelően alkalmas eszközöket megtalálják. Ha a vállalat - jogosan - egyre több konténert és egyre több host-on akar hasznosítani, akkor nem triviális annak megválaszolása, hogy ezt hogyan, milyen eszközök felhasználásával tegye meg.

Automatizálható a folyamat?

Szóval, milyen keretrendszerek, eszközök állhatnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy a konténereinket megfelelően tudjuk kialakítani, üzemeltetni és igény szerint skálázni is? Azaz nem csak az a kérdés, hogyan hasznosítjuk a konténer technológiát, hanem az is, hogyan menedzseljük ennek biztonságos és robosztus működését?

...kell, hogy legyen erre jó megoldás, ahol a legmagasabb üzemeltetési automatizálást érhetjük el!

A fény az alagútban (ami nem a vonat)

Total Cloud Consulting kifejlesztett egy olyan Docker-ökosztisztémát, ahol egyszerűen megoldható a

  • a magas rendelkezésre állás,
  • a hibatűrés,
  • a teljes értékű Kubernetes környezet kialakítása (az Amazon Web Services (AWS) felhőszolgáltatásainak előnyeire építve):
  • Kubernetes Operations (kops) és
  • AWS CloudFormation (CFN) sablonok egyidejű használatával
  • AWS Systems Manager (SSM) és AWS Lambda szolgáltatások felhasználásával az AWS erőforrások ütemezett leállítása

a teljes folyamat automatizálásához.

A fejlesztés eredményeképpen Total Cloud Consulting létrehozott egy kops-szal 100%-ban kompatibilis "vanilla" Kubernetes rendszert, amelyet menedzselni lehet akár egy Bastian host-ról biztonságos VPN csatornán keresztül, akár távoli eléréssel egy HTTPS végpontról. A Total Cloud Consulting azért a kops eszközt használta ehhez fel, mert a kops a legegyszerűbb és mégis legelegánsabb eszköze annak, hogy éles Kubernetes klasztert alakíthassunk ki. Fejlesztésünk során mindvégig kiemelt szempontként tartottuk szem előtt a biztonság és átláthatóság szempontjait, a teljes megvalósítási folyamatra vonatkozóan.

Total Cloud Consulting három, különböző forgatókönyv szerinti AWS infrastruktúra környezetet alakított ki az éles, a fejlesztő / tesztelő és a demó igények alapján.

Total Cloud Consulting egy részletes leírásban ad tájékoztatást a fejlesztett Docker-ökoszisztémáról. Célunk, hogy azon IT architekt, IT Adminisztrátor és DevOps szakemberekehez szóljunk, akik magas hatékonyságú, automatizálható Kubernetes workload-ok kialakítását tervezik megvalósítani AWS felhőben.

Miért a Total Cloud Consulting?

Total Cloud Consulting ingyenesen megosztja a Docker-ökoszisztéma fejlesztésének leírását az IaC forrás kódokkal együtt annak érdekében, hogy ezzel is támogathassuk az informatikai fejlesztéseket ott, ahol magasan automatizált konténer-ökoszisztéma kialakítását és üzemeltetését tervezik.

Total Cloud Consulting büszke arra, hogy olyan konténer-ökoszisztémát alakított ki, amely segítségével az alkalmazások hordozhatósága maximálható, míg ezzel egyidőben maximalizálható a vendor függetlenség is.

Total Cloud Consulting magasan automatizált Docker-ökoszisztéma tervezését, megvalósítását és igény szerint üzemeltetés támogatását ajánlja.

Total Cloud Consulting minősített AWS Standard Consulting Partner, amely olyan innovatív szolgáltatások megvalósítását végzi, amelyek adaptív módon támogatják az üzleti agilitást és magas szinten megfelelnek a szabályozói elvárásoknak.

Lépjen velünk kapcsolatba és kérje ingyenes dokumentumunkat “Abstract for production grade Kubernetes deployment on AWS Cloud”! A dokumentum igénylésekor hivatkozzon a Total Cloud Consulting Docker-ökoszisztéma fejlesztésére.

Szakmai tapasztalataink és az iparági sztenderdek alapján is javasoljuk, hogy a konténer környezetek hatékony üzemeltetése érdekében győződjön meg a Continuous Integration és Continuous Delivery szolgáltatások megfelelő megvalósításáról! Forduljon hozzánk, szakértőink rendelkezésére állnak abban, hogy a DevOps valóban piaci előnyt biztosítson vállalata számára.

MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKKAL BÍZHAT MEG BENNÜNKET?

A felhő informatika kialakításában a szakértelem a legfontosabb ismérv. Az AWS egy egyedülállóan hatékony megoldás, segítünk, hogy hasznosítani tudja.
Tervezünk, megvalósítunk, üzemeltetünk.

Szolgáltatásaink