Menu

AWS IoT Platform

Az eszközök egy része már eddig is kapcsolódott valamilyen módom. Ezek az ún. M2M, SCADA, WSN… megoldások. Látható, hogy a jövőben ezek a megoldások nem lesznek elég hatékonyak.

Az AWS ezen a területen is elsődlegesen a hatékonyságot célozza

  • a hatalmas adat mennyiség kezelése az esetek nagy részében korlátlan skálázhatóságot igényel,
  • az on-premise adattároló, feldolgozó megoldások a sokféleség okán igen drágák és fizikailag is korlátosak,
  • az egyre komplexebb rendszerek menedzselése, monitorozása is egyre bonyolultabb,
  • a bonyolult rendszerek biztonsági felügyelete is egyre növekvő kihívást támaszt,
  • a széles körben elterjedtebb üzleti informatika világából - minél több hardver / szoftver komponenst használva - versenyképesebb megoldások vihetők piacra,
  • az AWS megoldás segíti a pénzügyileg kedvezőbb SaaS megoldások terjedését,
  • az eszközök egységes, univerzális kommunikációja gazdaságosabb megoldásokat eredményez.

Mi az IoT?

Az IoT leegyszerűsítve nem más, mint a körülöttünk lévő eszközökkel „kialakítható” interaktív kapcsolat. Az AWS IoT egy olyan menedzselt felhő szolgáltatás, amelyben az Interneten összekapcsolt objektumok egyszerű és biztonságos módon kommunikálnak az AWS IoT alkalmazásokkal és más objektumokkal. 

Az AWS ezen az elképesztő iramban növekvő piacon kínál szolgáltatást, biztonságot és magas szintű támogatást Publikus, Virtuális vagy Hybrid felhő szolgáltatásokkal.

Hogyan segít az IoT?

Az IoT az Internetet és annak használatát teljesen új szintre emeli, amely így nem csak az alkalmazások, de a fizikai térben lévő, megszámlálhatatlan „dolog” és objektum összekapcsolására is alkalmas. Amennyiben egy „dolog” ellátható egyedi azonosítóval, például IPv4 vagy IPv6 címmel és rendelkezik beépített szenzor képességekkel, máris alkalmassá tehető arra, hogy a fizikai tér más „dolgaival”, alkalmazásokkal, vagy emberekkel kommunikáljon.

Biztonságos

Az AWS IoT platformja kétirányú, biztonságos kapcsolatot biztosít az Internet összeköttetéssel rendelkező „dolgok” (érzékelők, beavatkozó szervek, egyéb beépített eszközök és „okos” készülékek) és az AWS felhőben lévő IoT alkalmazások között. A platform lehetővé teszi, hogy különböző „dolgokról” telemetrikus adatokat gyűjtsön, tároljon és elemezzen az AWS-ben lévő alkalmazás.

Szabványos formátum, szabványos protokoll

Létrehozható olyan IoT alkalmazás, amely a kétirányú kommunikációnak köszönhetően az AWS felhasználók számára lehetővé teszi, a különféle „dolgok” vezérlését akár mobil eszközökről is. Az összekapcsolt „dolgok” üzeneteket tudnak küldeni JSON formátumban különböző szabványos MQTT protokollt használó eszközök között, pl. énházam/konyha/hőmérséklete. Természetesen az AWS IoT üzenet bróker az adott témában kapott üzenetet minden olyan ügyfélnek továbbítja, akik az adott információra „előfizettek”, vagyis jogosultak megkapni.

Automatikus logisztika

Az üzenetekre épülően szabályok kialakítására van lehetőség (Rule Engine), amelyekkel eseményeket lehet generálni a kapott üzenetben lévő adat tartalom függvényében. Így például beszúrhat, update-elhet, vagy lekérdezhet AWS DynamoDB adat táblát, vagy hivatkozhat AWS Lambda funkciókra.

A nagy tömegű üzenetek szűrésére szabályok is definiálhatóak. A szabályok integráltan tartalmaz(hat)nak AWS IAM (jogosultság és hozzáférés menedzsment AWS eszköz) szerepkört is, amely átadja az AWS IoT jogosultságát annak az AWS erőforrásnak, amelyik a konkrét tevékenység kiszolgálásáért felel.

Egyszerű és nagyszerű

Az AWS IoT platform egy egyszerű eszköz arra, hogy az AWS sztenderd szolgáltatásai (AWS Lambda, AWS Kinesis, S3, Amazon Machine Learning, Amazon DynamoDB) felhasználásával olyan IoT alkalmazásokat lehessen fejleszteni, amelyek 

  • gyűjtik, feldolgozzák, elemzik és
  • folyamatot indítanak az összekapcsolt objektumokból generált adatokra építve globális méretekben, anélkül, hogy menedzselni kellene bármely infrastruktúrát.

Miért a Total Cloud Consulting?

Az AWS IoT platform legjobb kihasználása érdekében a legjobb hálózatos, szenzoros és alkalmazás fejlesztő szakértelmet és partnereket fogtuk össze, hogy Ügyfeleink igazán profitálhassanak a felhő alapú számítástechnikai előnyeiből.

MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKKAL BÍZHAT MEG BENNÜNKET?

A felhő informatika kialakításában a szakértelem a legfontosabb ismérv. Az AWS egy egyedülállóan hatékony megoldás, segítünk, hogy hasznosítani tudja.
Tervezünk, megvalósítunk, üzemeltetünk.

Szolgáltatásaink