Menu

Auto-Scaling IT

Az AWS „Auto-Scaling” funkciója segíti Önt abban, hogy az aktuálisan nagy forgalomnak, vagy az éppen alacsonyabb tranzakció számnak megfelelő számítástechnikai kapacitások álljanak rendelkezésére, azaz pont annyi, pont akkor, pont annyi időtartamban!

Szabályok alapján működik

Az Auto-Scaling funkcionalitás azt biztosítja, hogy alkalmazásához, annak terhelése alapján rendeli AWS a megfelelő számú EC2 instanciát (virtuális számítógép). Szabályok megfogalmazásával Auto-Scaling csoportokat rendelhetünk alkalmazásai mögé, megadva adott feltételek mellett a minimális és a maximális EC2 instanciák számát. A szabályban rögzített mennyiségek és feltételek alapján AWS nem fog sem több, sem kevesebb instanciát az alkalmazáshoz rendelni. Az AWS Auto-Scaling funkcionalitás a csoportok kialakításakor ellenőrzi, hogy rendelkezésre állnak-e a meghatározott számú instanciák.

Alkalmazkodó

Szabályok segítségével definiálhatja és kontrollálhatja, hogy üzleti alkalmazásaihoz mindig a felhasználói igényeknek leginkább megfelelő informatikai erőforrásokat rendelje AWS. A skálázás manuálisan, szabály alapján, vagy ütemezetten történik. Minden automatikus skálázásnak életciklusa van, amely kezdődik az EC2 instancia üzembe állításával és végződik annak manuális, vagy automatikus leállításával.

Abban az esetben, ha szabályokat fogalmazunk meg, akkor ezek alapján az AWS automatikusan bekapcsol, vagy leállít instanciákat annak érdekében, hogy a megnövekedett, vagy lecsökkent terhelési igényeket hatékonyan és költség optimalizáltan szolgálja ki.

Az AWS Auto-Scaling komponensei

  • csoportok: minimum, elvárt és maximum mennyiségű EC2 instancia
  • konfigurációs sablon
  • skálázási terv: mikor és hogyan skálázzon AWS?

Auto-Scaling szolgáltatás előnyei

  • magas szintű hibatűrés: EC2 instancia meghibásodása esetében AWS automatikus lezárja és egészséges működésűt állít be helyére
  • magasabb szintű rendelkezésre állás: az alkalmazása mögött mindig annyi számítástechnikai kapacitás áll, amennyit a forgalmi terhelés alapján igényel
  • magasabb szintű költség gazdálkodás: az Auto-Scaling szolgáltatásban is kizárólag az igénybe vett kapacitás után fizet, azaz a tényleges használat alapján

Az AWS Auto-Scaling szolgáltatása ingyenes!

MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKKAL BÍZHAT MEG BENNÜNKET?

A felhő informatika kialakításában a szakértelem a legfontosabb ismérv. Az AWS egy egyedülállóan hatékony megoldás, segítünk, hogy hasznosítani tudja.
Tervezünk, megvalósítunk, üzemeltetünk.

Szolgáltatásaink