Menu

Bankmonitor

A Bankmonitor-ról röviden: A Bankmonitor sok éves szakértői múltjával a legnagyobb magyarországi pénzügyi termék összehasonlító vállalat. Szolgáltatásával több, mint 30 bank, pénzügyi szolgáltató, több ezer termékét hasonlítja össze vállalatok és magánszemélyek részére.

A kihívás: a microservice architektúrán történő fejlesztések, tesztelések és az éles környezetbe történő „deployment”-je

  • skálázható,
  • automatizált kialakítása,
  • konténer technológiai alapon,
  • magas fokú alkalmazás hordozhatósággal és ennek következtében
  • az infrastruktúra „vendor lock-in” kizárásával együtt komoly mérnöki felkészültséget igényel.

A projekt során a fejlesztési folyamatok és az üzemeltetés támogatás automatizálása, valamint az optimális költségszint kialakítása a legfontosabb szempontok között voltak.

Törvényi szabályozás alapján banki adatokkal dolgozik és ügyfél adatokat ad át a bankok részére, amely kiemelt informatikai biztonságot és jogszabályi megfelelőséget követelt meg. Az infrastruktúra kialakításában kiemelt elvárás volt a GDPR szabályozásnak történő megfelelőség, az erős informatikai biztonság kialakítása (pl. integrált jogosultság kezelés és naplózás, policy-k kialakítása), valamint az üzleti céloknak legjobban megfelelő és optimális költségű mentések és katasztrófa környezet kialakítása – automatizált működéssel.

A megoldás

a Total Cloud Consulting által készített megoldásban egy AWS CloudFormation Template készül, mely univerzálisan és rugalmasan használható éles, teszt és development környeztek párhuzamos létrehozására és törlésére is, egyszerűen. A Total Cloud Consulting Kubernetes orchestration tool-al deploy-olja a Docker alapú alkalmazás környezetét a CloudFormation által létrehozott Virtual Private Cloud-ba (VPC)-be. A CloudFormation template univerzális, kiválasztható, paraméterezhető opciókkal rendelkezik, mely rugalmassá és egyszerűvé teszi az új infrastruktúra kialakítását.

Előnyök, haszon

Hibatűrő (FT) és nagy rendelkezésre állású (HA) cluster, melyről több szint gondoskodik.

Miért a Total Cloud Consulting?

A Total Cloud Consulting nagy tapasztalattal rendelkezik az AWS-en kialakítandó, rugalmas fejlesztői, teszt és éles környezetek létrehozásában, illetve a konténer alapú technológiákban (Docker, Kubernetes).