Menu

Költségcsökkentés felhővel

A Covid-19 rengeteg szektort megállásra kényszerített, a felhő iparág azonban látványos emelkedésbe kezdett. Ennek hátterében több tényező áll: az elaszticitás, skálázhatóság mind olyan tulajdonságok, melyek a technológiát alkalmassá teszik arra, hogy ne csak innovációk IT ökoszisztémáját támogassa, hanem válsághelyzetben is stabilitást, és egyben gyors reagálási lehetőséget nyújtson. A költséghatékonyság nem egyedül a konkrét költségcsökkentéssel valósulhat meg, mivel a termelékenységi hatékonyság és az üzleti agilitás is változhat. Július 8-án az AWS és a TC2 ingyenes webinárja körbejárja, hogy milyen szemléletet szükséges elsajátítani ahhoz, hogy a ’cloud economics’ minden előnyét a gyakorlatban is alkalmazzuk.

Az AWS Cloud Value Framework többszáz esettanulmány alapján alakították ki annak érdekében, hogy a vállalatok számára mérhető legyen a cloud üzleti értéke, elemei: a költségcsökkentés, a munkaerő és működési hatékonyság, az üzleti agilitás. Ezen értékek mentén lehet mérni, hogy milyen megtérülése van a felhő alkalmazásának.

A TC2 összeállított egy listát, mely segíthet abban, hogy válsághelyzetben milyen döntéseket érdemes átvizsgálni, melyek hozzájárulnak a költségcsökkentéshez:

Regisztráció

A webinarra az alábbi linken július 7-ig lehet regisztrálni: https://pages.awscloud.com/EMEA_FIELD_WEBINAR_hungarian-cost-savings-aws.html?fbclid=IwAR1P1Q6A8ZBW2QiHF7KrhvKnQ1EyZF6CI2SqroV8qc-CtUzjBzWwEwfTrfM