Menu

Szakértőink

Cseh Péter

Cloud Architect

Cseh Péter a Szegedi Tudományegyetemen folytatott tanulmányokat. Az egyetemi évek alatt Cisco CCNA Instruktori vizsgát tett, Linux és VMware továbbképzéseken vett részt. 2012-től az SZTE-n demonstrátor, későbbiekben óraadó, hálózat és rendszergazda.

2016-ban helyezkedett el egy multinacionális cégnél, mint DevOps Engineer. Feladatai közé tartozott a DevOps csapat irányítása, illetve hibatűrő, automatizált, költséghatékony rendszerek tervezése és üzemeltetése AWS platformon.

Péter a cloud architektúrák Amazon Web Services platformon történő megtervezéséért és implementálásáért felelős. Érdeklődési köre: Skálázás, Biztonság, Automatizálás és VMware a publikus felhőben.

Fábián Péter

Cloud Security Consultant

Fábián Péter a József Attila (mai nevén Szegedi ) Tudományegyetemen végezte tanulmányait vegyész szakon.

5 éves, külföldi tartózkodással egybekötött kutatói pálya után a Matáv majd az [origo] kötelékében dolgozott két évet.

Ezt követően 10 évet töltött a Sun Microsystemsnél ahol a cég szoftvermegoldásaiért (pl. iPlanet,Sun-Waveset Identity Management és címtárak, GlassFish) felelős sales konzultáns csapat tagja volt. A Sun felvásárlását követően 9 évet töltött az Oracle-nél a cég identity management és adatbázis biztonsági megoldásaiért felelős sales konzultánsként. Itt kezdett el felhő biztonsági megoldásokkal ismerkedni.

A TC2-ben a felhő alapú működés biztonsága, a biztonságos AWS környezetek kialakítása és az ezzel kapcsolatos, akár külső megoldások bevezetése a feladata.

Szili Tamás

Cloud Engineer

2017-ben végzett a BME villamosmérnöki karán, vezetéknélküli alkalmazások és rendszerek főspecializáción, és optikai hálózatok mellékspecializáción.
Tanulmányai során foglalkozott látható fényű kommunikációval melyről 2015-ben ICTON publikációs cikk is készült, innen letölthető: https://ieeexplore.ieee.org/document/7193516.

Az Ericsson Magyarország-nál cloud backend programozó gyakornokként dolgozott, ahol a python nyelvet sajátíthatta el. Az egyetem elvégzése után a Thyssenkurpp Componenets Technology-nél kezdett el dolgozni, ahol hardverfejlesztő mérnök volt az elektromos szervokormány fejlesztési részlegén. Itt automatizált és félautomatizált tesztek leírásával, szimulációkkal, műszervezérlési és feldolgozási szkriptek írásával foglalkozott.

Tamás érdeklődési körébe tartozik a távközlés, a rádiótechnika, a vezeték nélküli - hordozható világ (pl.: bluetooth hangszóró, IoT) és az önvezető járművek.

László Márk

Cloud Engineer

László Márk 2015-ben diplomázott az Óbudai Egyetemen villamosmérnökként. Később a mesterképzést Dániában, az Aarhus Egyetemen végezte. 2016-ban az IBM Budapest Lab-ban kezdett el dolgozni, mint Technical Resolution Manager, ezután Ausztráliába költözött, ahol Technical Support Engineer-ként dolgozott egy online videós cégnél.

Márk Cloud Engineerként dolgozik a TC2-ben, érdeklődési körei: machine learning, big data, online media services.

Papp Dániel

Cloud Architect

Dániel a kétezres évek eleje óta foglalkozik Linux alapú rendszerekkel. Munkája során végigkövette a virtualizációs megoldások (VMware, Xen...) megjelenését és térnyelését, részt vett a bevezetésükben és üzemeltetésükben. Haladó szintű Linux tanfolyamokon oktatott. Szakterülete a monitoring. Érdeklődési területébe tartozik a hálózati biztonság, a különféle tűzfal megoldások. 2017. óta dolgozik az AWS felhő platformmal.

Dániel Cloud Architect-ként átfogó tervezési és megvalósítási feladatokat lát el a TC2-ben.

Hidvégi Szabolcs

Enterprise Integration Architect

Hidvégi Szabolcs 1994-ben végzett a Bánki Donát Műszaki Főiskolán Szervező informatikusként. Ezt követően számos továbbképzésen fejlesztette technológiai ismereteit. Szakmai gyakorlatot kisebb szoftverfejlesztő cégeknél kezdte megszerezni, ahol egyedi szoftverfejlesztésekben való részvétellel, illetve annak irányításával foglalkozott. Első nagyvállalati tapasztalatait 1999-ben szerezte, és ettől kezdve a telekommunikációs-, biztosítási- és bankszektor több, magyar és külföldi szereplőjénél megfordult architekt szerepkörben. Az elmúlt 4 évben olyan új technológiai megoldások kis- és nagyvállalati környezetben való hatékony felhasználásával foglalkozott mint a konténerizáció, illetve a microservice-, illetve felhő alapú architektúra.

Szabolcs a nagyvállalatok felhő alapú architektúra bevezetésének, az arra való átállásnak, illetve a felhő lehetőségek kihasználásának tervezésével és támogatásával foglalkozik a TC2-ben.

Molnár Sándor

Broadcast Technology Expert

Molnár Sándor évekig dolgozott a Magyar Televízióban különböző mérnök-informatikusi pozíciókban mielőtt a vállalat IT vezetője lett. 2005-től az IBM-nél vezető tanácsadóként és projektvezetőként elsősorban média archívum, MAM és portál rendszerekkel foglalkozó nemzetközi projektekben vett részt televíziós ügyfeleknél. 2009-től az Origo Zrt. televíziós üzletágának technológiai megvalósításáért és üzemeltetéséért volt felelős, ahol egy korszerű IT alapú műsorgyártó és adáslebonyolító infrastruktúra került kialakításra az irányításával. 2013-ban a műszaki és IT területek vezetőjeként csatlakozott a TV2-höz ahol 4 éven alatt több sikeres technológiai és műsorgyártási projekt megvalósítása fűződik a nevéhez. 2017-2019 között Kenyában a Vörös Keresztnél vezette a SwitchTV technológiai tervezését, megépítését és működött közre annak piaci bevezetésében.


Sándor 2019-ben csatlakozott a TC2-höz, ahol az AWS hazai és régiós media iparági szolgáltatások felépítése a feladata architect és üzletfejlesztési területeken.

Gács Lajos

Enterprise Architect

Gács Lajos 1977-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. Ezt követően szoftver fejlesztőként dolgozott a Videoton fejlesztési intézetében, majd a Bull Magyarországnál 2 évet töltve Franciaországban is. 1996-tól 6 éven át dolgozott az IBM Magyarországnál IT architektként, ahol több jelentős projekt kivitelezésében vett részt.

2002-től több magyar tulajdonú középvállalatnál dolgozott, ahol architektként és fejlesztőként több rendszerintegrációs projekt megvalósításában vállalt vezető szerepet.

Lajos a TC2-ben architect szerepkörben rendszerek felmérését, tervezését és szolgáltatások kialakítását végzi.

Serfőző József

Projektmenedzser

Serfőző József a BME Villamosmérnöki karán végzett. Pályakezdésének szinte első pillanatától kezdve a gyors fejlődésnek induló személyi számítógépekkel foglalkozott, annak szinte minden területét bejárta a kutatás kivételével. Tartott karban számítógépeket, tervezett és épített rendszereket, programozott, termékek marketingjével foglalkozott, értékesített és konzulensként működött. Dolgozott olajipari vállalatnál és nemzetközi bank hazai leányvállalatánál, de igazán jól a megoldásszállítói oldalon érezte jól magát. IBM, Microsoft, Siemens és Unisys azok a nemzetközi vállalatok, melyek komoly szakmai tapasztalatot adtak.

Mérnökként folyamatszabályozás a szakterülete, így közel áll hozzá a TC2-nél betöltött feladatköre a projektmenedzsment, valamint a minőségbiztosítás.

Csonka Kriszta

Back Office expert

Csonka Krisztina közgazdászként végzett a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi főiskolai karán.Már a diploma megszerzését megelőzően dolgozott mind kisvállalati-, mind multinacionális vállalati környezetben, betekintést nyert a különböző működési struktúrákba és sokrétű tapasztalatot szerzett.

2000-ben helyezkedett el az IBM Magyarországi Kft.-nél, először, mint TeleCoverage értékesítő, majd 2002-től Operations Specialist munkakörben folytatta szakmai pályafutását. Feladatai közé tartozott a menedzserek, értékesítők, termékfelelősök támogatása és ellenőrzése, a CRM rendszer kezelése, karbantartása, oktatások szervezése, kimutatások készítése. Fontos területe volt a működési folyamatok ismerete és betartatása, belső auditokra való felkészítés. 2012-ben közigazgatási területen bővítette szakmai tudását, az Emberi Erőforrások Minisztériumának e-Egészségügyi Program koordinátoraként munkálkodott.

Kriszta a TC2-höz Back Office szakértőként csatlakozott, a cég operatív- és háttérfolyamatait fejleszti, támogatja.

Martinovic-Benkő Lívia

Marketingkommunikációs szakértő

Martinovic-Benkő Lívia 2006-ban végzett az ELTE Bölcsészettudományi karán olasz nyelv és irodalom szakon. Ugyanebben az évben a Szegedi Tudományegyetem (BMI) Bölcsészettudományi karán kommunikáció szakon szerezte meg diplomáját. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalmi Kommunikáció Doktori Iskolájának doktorjelöltje, kutatási területe a technológiai diskurzusok kommunikációs keretei, kontextusai. Tizenhárom éve dolgozik a marketingkommunikációs szektorban, forprofit, nonprofit oldalon egyaránt töltött be vezető pozíciókat. Közel 5 éven keresztül a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség főtitkára volt, később a HPS reklámügynökség PR vezetője lett, majd a Bátor Tábor marketingkommunikácós vezetőjeként dolgozott 2019 elejéig.

Lívia a TC2 teljes körű marketingkommunikációjáért felel. Érdeklődési területe a technológia társadalmi hatásával kapcsolatos kérdések az álhírektől a ’Data for Good’ kampányokig.